Většina fotbalových hvězd, které hrají za italské týmy se denně modlí, navštěvuje rádo nedělní bohoslužby a považuje se za věřící křesťany a praktikující katolíky.

Rakouské noviny Ja - Die Neue Kirchenzeitung uvedly, že nejznámější hvězdy italských prvoligových týmů byly dotazovány na víru a vztah k církvi. V této anketě se téměř osmdesát procent hráčů a trenérů označilo za věřící křesťany. Ja - Die Neue Kirchenzeitung přitom citovaly knihu známého katolického publicisty Giampaola Mattei. V jeho knize nebyly dotazováni pouze hráči italského původu, ale i hostující hvězdy, jako například Němec Oliver Bierhoff. Bierhoff (AC Milán) uvedl, že si velmi cení své víry. Věří, že Bůh ho chrání, a proto nemusí mít žádný strach. Jeho víra mu také pomáhá překonávat negativní zkušenosti.

Podobně se vyjádřil také Brazilec Ronaldo (Inter Milán): "Během mého nebezpečného zranění kolena, kdy jsem byl velmi zoufalý, jsem v Bohu nalézal naději." Ital Luigi Di Biagio z Interu Milán řekl, že se cítí vždy Bohu nejblíže, když jde v neděli na mši svatou. Jeho týmový kolega Christian Vieri uvedl v rozhovoru: "Jsem věřící. V církvi akceptuji všechno, do kostela však chodím, jen když mám čas a u zpovědi jsem již také dlouho nebyl."

Roberto Marcini z Lacia Řím řekl, že se každý den večer před spaním společně s celou rodinou modlí. Francesco Totti z rivalského týmu AS Řím podotýká, že být dobrým křesťanem pro něj znamená pomáhat lidem v nouzi. Trenér špičkového týmu Bayern Giovanni Trapattoni se označil za katolíka s misionářskou horlivostí. Stále zve hráče, aby se účastnili klubové mše svaté. Hráč národního výběru Itálie Roberto Baggio je aktivním praktikujícím budhistou.