Po včerejším zveřejnění části rozhovoru s Václavem Novákem vám dnes přinášíme jeho zbývající část. Byly v něm vzneseny např. otázky proč dělá Václav Novák vyšetřovatele a proč nepodaly trestní oznámení rodiče dětí.

Richmond: Rob: Bude někde na CHr.cz umístěn log z tohoto chatu ?
Petr: :-)))
Rabbi: petr: arcibiskup se vyjádřit může - je svoboda slova . Odpovězte si sám proč mlčí?
Václav Novák: Petr Svoboda: Pakliže Vám arcibiskup řekl ke své abdikaci to, co Vám řekl, pak Vám zcela vědomě, mám na to svědka, řekl nepravdu. S papežem jsem nemluvil, ale vím, že sám Graubner tuto abdikaci může papeži navrhnout, kdyby to učinil a ona nebyla papežem přijata, uznáte, že by to přeci jen bylo gesto pravdě zadost činící...
Richmond: Tak znovu. Nevím jestli na tuto otázku tady bylo již zodpovězeno, ale z jakého důvodu nepodali trestní oznámení rodiče postižených dětí ?
Rob: Richmond: tenhle chat kopíruji, takže pak z něj bude článek na Magazínu ChristNet.eu.
Richmond: Rob: Supr.
Petr Svoboda: pane Novák, proč vše nenecháte na policii a nezávislých vyšetřovatelích. copak jste mesiáš, že chcete všechny spasit a zachránit. Proč stále vyšetřujete? předal jste všechny materiály, které jste měl policii, aby sama z toho vyvodila závěry?
Rob: Petr: s arcibiskupem Graubnerem jsem se bavil před týdnem na tiskovce. Bohužel žádné významné informace PRO VEŘEJNOST jsem se nedozvěděl.
Václav Novák: Petr: samotného mne mrzí, že tu arcibiskup není...jistě nemá zájem,říká se, že mlčení znamená souhlas...možná to je jeho současný postoj, přiznání, uznání, přesto nevyřčené...
sunboy: Petr Svoboda: to mate pravdu, ale co ma delat, kdyz mu nikdo neveri? snazi se prece dokazat svou pravdu...
sunboy: Petr Svoboda:delal by jste to same. vysetrovatel je pry nemocny, a znate policii. nejradeji by strileli a jezdili v autech. vic je nezajima.
Petr Svoboda: Rabbi: arcibiskup mlčí proto, že vše nechá prošetřit nezávislé vyšetřovací orgány. Nebo snad pan Novák je vyšetřovatel a NOVA soddem?
Petr: Stale jste neodpovedel - proc nejednaji rodice postizenych deti....
Václav Novák: sunboy: neodpověděl jste mi na dotaz, z kterého jste média, pak nevím o kom mluvíte ve své odpovědi P.S. ale je-li to arcibiskup, věřte, že mu věří, ten komu se nevěří jsem já a poškození, nevyhýbám se nikdy a nikomu , abych s nim o celé záležitosti mluvil, v rámci pravdy a pochopení, proč se ale arcibiskup vyhýbá, to já nevím,myslím, že je to otázka pro něj...
Petr Svoboda: sanboy: mám spolicií (dopravní) své zkušenosti. jiná věc je takováto kauza - tu dělají jiní. Svěčil jste někdy u soudu?
sunboy: Vaclav Novak:ja se s vami urcite spojim. telefon an vas mam. zastupuji Mladou Frontu Dnes.
Rabbi: RABBI: nemáte pravdu NOVA není objektivní a hledá jenom senzaci!!! Jejich zprávy jsou hlavně o lidském neštěstí, smrti a moralním bahně, které je pod lidskou úroveň... jejich zprávy mi připomínají odpadky a lidí co jim věří...jsou na to ještě hůř, Rabbi odpovídám Petrovi . Bohužel Nova informuje o bahně i morálním . Ještě více bohužel , že k tomuto morálnímu bahnu došlo - Nova za toto bahno nemůže. Není otázka jestli NOvě věřím - znám pravdu o této věci ze skutečnosti , ne od NOvy - na rozdíl od Vás.
Romanus: Petr: Václav Novák: Otázkou je nej to proč nejednali a nežalovali rodiče , ale i přímo i poškození, kteří v této situaci muhou přímo jednat(aspoň u církevního soudu)
Láďa: Připojuji se k Petrovi, jaký je postoj rodičů?
sunboy: Petr Svoboda: Neznam policii v techto pripadech. pouze si to myslim. a asi vetsina lidi si to mysli.
Václav Novák: Petr Svoboda: Materiály jsem předal, nevyšetřuji, ale bráním poškozené, ke kterým se stále vznáší zcela neprávem výtky...arcibiskup mlčí proto, že tpo chce nechat vyšetřovatelům, říkáte, proč mlčel i tehdy - jeho chování se takto s odstupem času dá hodnoztit - když to měl řešit??? Čekal snad na vyšetřovatele?
Václav Novák: Romanus: Sami poškození z Holešova, když viděli jak arcibiskup reaguje po podání tr. oznámení a po výpovědi na TV NOVA jednoho z poškozených si dodali odvahu a šli na policii do Holešova ještě v neděli večer / snad 18.6 / a podali trestní oznámení také. Což si myslím dostatečně deklaruje to, že mluvím pravdu...
Petr Svoboda: pane Novák, nebojíte se, že se celá kauza může úplně otočit proti vám, i s vyšetřováním policií, ...
sunboy: Odcházim. Preji prijemnou zabavu. Nashledanou.
Václav Novák: Postoj rodičů...teprve v těchto chvílích se dovídají,. že jejich dítě je mezi nimi...myslíte, že je to příjemné???Proč se to nedověděli dřív|? Představte si, že farář některým z nich poté, co se stalo to co se stalo, řekl: a nezapoměn jako u zpovědi...jak v takovém případě může zareagovat dospívající dítě...já myslím, že zmateně a ze strachem....
Václav Novák: Tato kauza se proti mne obrátila už nyní, co se týče policie, ta mne nemůže, protože nemá za co v souvislosti s touto kauzou obvinit, mám čisté svědomí a tvrdím jen to, co mohu doložit, či čeho jsem byl sám svědkem....
Petr Svoboda: pane Novák, a co třba pomluva vůči některým, které jste obvinil
Václav Novák: Je mi líto,, ale musím jít, rád se s Vámi ještě někde , někdy setkám : Přeji Vám mnoho Božího požehnání a úspěchů na "dobrodružné cestě " za pokladem Pravdy....Václav Novák. Na shledanou v modlitbe!!!
Václav Novák: Poslední odpověď: nikoho jsem nepomluvil, škodí.li někomu pravda, poškozuje.li ho, tak ten dotyčný měl učinit něco proto, aby tomu tak nebylo....
Rob: Dekuji moc Václavu Novákovi za možnost se s ním pobavit a přeji mu za celý ChristNet.eu vše dobré.