V minulém přehledu křesťanských novinek ze světa jsem upozorňoval na nové album britské kapely Iona. Připomínám, že deska se jmenuje Open Sky a skupina je natočila ve složení Frank van Essen, Troy Donockley, Joanne Hogg, Phil Barker a Dave Bainbridge. Na oficiální stránce kapely www.iona.uk.com najdete další potřebné informace.

Americká gospelová skupina The Dixie Hummingbirds funguje už neuvěřitelných 70 let. Své výročí oslavila natočením slavnostního alba. K jeho nahrávání si pozvala spoustu hostů jako například Paula Simona, Stevieho Wondera nebo country zpěvačku Wynonnu. Ty všechny totiž jejich duchovní písně v minulosti ovlivnily. I toto album je k dostání i u nás díky distribuční síti Gimel. A název desky? Music In The Air.

Jeden z velikánů bluegrassu, Ricky Skaggs, natočil se skupinou Kentucky Thunder album, které věnoval památce křížových výprav a šíření křesťanství. Nahrávka se jmenuje Soldier Of The Cross a Milan Kalinics o ní v časopisu GrassPress píše: "Jde o gospely a není důvodem nečerpat z bohaté studnice starších skladeb s náboženskou tematikou, případně z nově vznikajícího materiálu jiných autorů. Ricky Skaggs využil obou možností v plné míře a není třeba mu to vyčítat." Z písní, které jsou známé i v češtině, zmíním jednu: Where You There?, kterou můžete znát jako Byl jsi tam?.

Ve skupině Petra došlo k personální změně. Poté, co kapelu opustil Kevin Brandow, hledala za něj skupina náhradu. Tou se stal na chvíli Trent Thomasson, kterého letos v červnu vystřídal Bryce Bell. Informace o kapele včetně fotografií nejdete na rockblock.webjump.com.

Nové album má skupina s názvem Rivulets & Violets. Deska se jmenuje Promise a najdete na ní příjemný poprock s duchovními texty, který vám možná připomene kapelu Sixpence Non The Richer. Ukázky si můžete poslechnout na oficiální stránce souboru: rivuletsandviolets.com.

Několik nahrávek vyšlo u příležitosti setkání mládeže Řím 2000. Na značce Myrrh vyšla například kompilace One se skladbami Aarona Nevilla, Jaci Velasquez, ale také se dvěma verzemi "římské hymny" Emmanuel: vedle oficiální (italsko-anglicko-francouzsko-španělské) také anglickou v podání skupiny Gabriel s Harp.

Ještě více je s římským setkáním spjato album Domani siamo noi. I na něm najdete oficiální verzi písně Emmanuel, vedle ní však ještě další skladby, které se účastnily konkurzu na hymnu setkání mládeže.