Magazínu ChristNet.eu se podařilo objevit další části Katyd.cz, tedy internetové verze Katolického týdeníku, na internetu. Na adrese www.katyd.cz se sice ještě nic neděje. 6. února zde byl ale vytvořen nebo modifikován adresář new - a v něm se Katyd.cz skrývá.

Kromě statické a nepropracované verze, která se, jak jsme upozornili 20. listopadu 2001, skrývá na adrese http://preview.advico.cz/kt/, najdete novou verzi na adrese http://www.katyd.cz/new/ukazky/.

V nové verzi se změnily položky, na které je možno se dostat přes navigační lištu.

Profil KT zůstal nezměněn.

Rázně ale byla naplněna databáze Zajímalo vás, která obsahuje všechny články z rubriky Ptáte se? Odpovídáme! v Katolickém týdeníku. V současné době obsahuje několik desítek otázek a odpovědí. Otázky jsou rozčlěněny do sedmi kategorií.

Rubrika Kdo je kdo v církvi (myslí se tím zřejmě Katolická církev) zveřejňuje profily osobností, podobně jako v encyklopedích typu Kdo je kdo. Fakticky jsou zde nyní tři portréty: Petra Příhody, Daniela Hermana a Josefa Dolista. Krom toho zde narazíme na zkomolení jména současného papeže (Karol Vojtila místo správného Karol Wojtyla) a jakéhosi "anděla" Jana Svatého.

reprint MChN

Skutečná velikost

V Diskusích je zatím jen jedno téma se dvěma příspěvky, proto je težké říct, jak budou vypadat, až budou obsahovat 153 diskuzních témat a 5 060 příspěvků jako Diskuze ChristNet.eu k 18. únoru 2001 19:27.

Tipy a Odkazy nejsou dosud aktivní. Zbytek situ se nezměnil, proto pro orientaci doporučujeme přečíst si náš předchozí článek.

Výraznou novinkou je ale programovací jazyk. Stránky již nejsou statické, ale dynamické, naprogramované v PHP.

Katolický týdeník v listopadu oznámil, že Katyd.cz bude spuštěn na přelomu roku. Posun u velkých internetových je však bohužel normální a postihuje na českém křesťanském internetu takřka každého - ChristNet.eu nevyjímaje.