Světový den mládeže (SDM), na kterém se každé dva roky sejdou statisíce až milióny mladých katolíků z celého světa, představil nedávno logo svého setkání v roce 2002 v Torontu v Kanadě. Logo sestává ze čtyř elementů, které představují místo, účastníky, ducha setkání a papežovu návštěvu Kanady.

Kříž symbolizuje přítomnost Ježíš Krista. Podle slov organizátorů, "on je ta osoba, se kterou se účastníci setkají, zásádní důvod pro to, aby to byla více duchovní pouť než jen turistický výlet." Poutníci by dále měli zažít přítomnosti Ježíše Krista v církvi a v dalších, kteří se zúčastní Světového dne mládeže.

Podoba kříže se blíží biskupské berle, kterou používá papež Jan Pavel II. Ten plánuje Světový den mládeže v Torontu navštívit.

Žlutý kruh symbolizuje mladé poutníky.

Místo SDM, Kanada, ze v logu zastoupena hned dvakrát. Modrá barva značí jezera a oceány Kanady. Tři části modré odkazují na tři oceány, kterými je Kanada obklopena: Tichý na západě, Arktický na severu a Atlantický na východě. Poměr jejich velikosti zhruba odpovídá poměru velikosti modrých ploch na logu. Na pobřeří zasazují misionáři kříž jako symbol víry, kterou si přinesli.

Účastníci SDM 2002 budou v prvních dnech pobývat v městech, která leží právě na pobřeží zmíněných oceánů. Nakonec se sejdou v Torontu, které představuje se svým Ontarijským jezerem jednotu vod Kanady.

Čtvrtým symbolem je javorový list, národní symbol Kanady. Je umístěn pod znakem poutníků (žlutým kruhem) jako symbol laskavosti a pohostinosti, které se účastníkům dostane.

Text je napsaný v angličtině a ve francoužštině, oficiálních úředních jazycích Kanady.

Oficiální site: wyd2002.org

ChristNet.eu je oprávněným držitelem licence na logo SDM 2002.

(c) National Office of WYD 2002, 2000. Všechna práva vyhrazena. Používání loga bez výslovného dovolení   National Office of WYD 2002 zakázáno.