8.dubna 2001, na Květnou neděli, zahajil jeden z nejznámějších katolických internetových projektů Katolik.cz (www.katolik.cz) provoz v novém provedení. Návštěvníky stránek čeká překvapení nejen v podobě nového designu, který snad uspokojí i ty nejnáročnější, ale i v oblasti nových služeb.

Novou službou je otevření služby zasílání elektronických pohlednic (pohlednice.katolik.cz) s křesťanskou tématikou. Tato možnost bezpochyby zaujme mnohé uživatele internetu. Zvláště nyní, na prahu Velikonoc bude aktuální a jistě využívaná. Takovouto službu na českém internetu dosud nikdo nenabízel.

Každý návštěvník stránek jistě ocení každodenní odkazy na mešní biblické texty, ty nedělní navíc obohacené o možnost přečíst si je přímo na internetu. Kalendárium je navíc doplněno o svátky občanského i církevního kalendáře.

Tradičně velmi populární a hojně navštěvovanou rubrikou je křesťanská seznamka (seznamka.katolik.cz), která obsahuje velké množství inzerátů. Hledat partnera je zde možno i podle vyznání. Potřebám návštěvníků slouží i možnost inzerce (inzerce.katolik.cz).

Velmi ceněná a využívaná je anonymní gynekologická poradna (poradna.katolik.cz), na jejímž provozu se podílí sdružení CENAP v zastoupení gynekoložky Ludmily Lázničkové. Na dotazy týkající se víry, náboženství a církve odpovídají kněží brněnské diecéze.

Pravidelní návštěvníci samozřejmě nebudou ochuzeni o tradiční rubriky, jako jsou anketa či soutěž. Mohou zde nalézt i svědectví o životě s Bohem a různé zajímavé texty o křesťanství.

"Mé přání je, aby se návštěvníkům naše dílo líbilo i v nové podobě a rádi se k němu vraceli," uvedl ředitel divize Katolik.cz Petr Handlar.

Site Katolik.cz provozuje občanské sdružení ChristNet.eu, registrované u Ministerstva vnitra 1. března 2000. ChristNet.eu kromě situ Katolik.cz provozuje site ChristNet.eu (christnet.eu). ChristNet.eu skončil minulý rok se ziskem 2 002 Kč. Pracuje na něm dvanáct spolupracovníků, většinou na dobrovolné bázi bez nároku na odměnu.
 

Kontakt pro média:


Petr Handlar
1. viceprezident ChristNet.eu a ředitel divize Katolik.cz
e-mail: handlar@katolik.cz
telefon: 0603 95 45 28

Vinařská 5/A3
603 00 Brno