Spojené státy se připravují na vyhlášení výsledků 32. ročníku křesťanských hudebních cen Dove. Slavnostní ceremoniál, který bude probíhat ve čtvrtek 26. dubna v Grand Ole Opry v Nashvillu, mají vysílat o dva dny později dvě významné televizní stanice: Pax TV a Superstation WGN-TV.

Během večera vystoupí například Yolanda Adams, Avalon, Rachael Lampa, Jaci Velasquez, Third Day nebo duo Mary Mary.

V druhé polovině března byla rozšířena fáma o úmrtí populárního křesťanského zpěváka Carmana. Podle hudebního kanálu situ  Crosswalk.com tato informace není pravdivá. Carman se proslavil alby jako Addicted To Jesus (1993) nebo Mission 3:16 (1998) a před třemi lety se také spolupodílel na hudbě k animovanému filmu Princ egyptský.

V současné době Carman pracuje na celovečerním filmu The Champion. Splní si tak svůj sen, který má od roku 1999. “Mé přání je převést evangelium na plátno způsobem, který by oslovil současné publikum,” vysvětluje a pokračuje: “Vy i já víme, že Hollywood většinou nevyrábí filmy, na které by mohla jít celá rodina a sledovat je společně. Jsme bombardování spoustou profánních obrazů a profánních dialogů…”

V Gospelparádě slovenského křesťanského rádia Lumen byli 22. března úspěšní domácí interpreti. První skončila skupina Eden se skladbou Za všetkých nás, druzí byli Kapucíni s Monikou Baarovou (píseň Prosím) a třetí dvojice Richard Čanaky & Soňa Hradilová (Premôž svoj strach). V žebříčku bodovaly také české skupiny Paprsky a (již neexistující) Medart.

V březnovém kole slovenské televizní hitparády Poltón (vysílá se jednou měsíčně v neděli na STV2 od 17 h) si nejlépe vedly kapely z Ružomberka. Na první místě skončily Mimicry s klipem Obrázky, druhá byla Jocara a Vlastnoručný podpis. Na místě třetím se umístil Pater Gabriel s písní Bez Teba. Zatímco Mimicry a Pater Gabriel vydali svá alba loni, Jocara svůj debut teprve připravuje.