Americký prezident Bush vyhlásil pátek 14. září Národním dnem modliteb za oběti teroristickým útoků na Spojené státy z 11. září. Při té příležitosti připravili přední křesťanští umělci album If My People Pray, které obsahuje zpívané modlitby jako On My Knees, Fountain Of Grace nebo I Am In God’s Hands. Účinkují na něm Avalon, Jaci Velsquez, Kathy Troccoli, Steven Curtis Chapman a další.

Mladá kapela Sonicflood, která hraje styl praise & worship a jejímž cílem je “tvořit hudbu, která přivede posluchače k Boží přítomnosti” přichází s novým albem, nazvaným Resonate. Předchozí desky této kapely se prodalo více než 500 000 kusů, skupina výrazně bodovala v křesťanských hitparádách a získala prestižní cenu Dove.

Jeden z nejznámějších křesťanských zpěváků, Michael W. Smith, autor skladeb Agnus Dei, Great Is The Lord nebo Place In This World, na svém novém albu zúročil svou letitou zkušenost vedoucího chval. Patnáctá Smithova nahrávka dostala název Worship a obsahuje jak “křesťanské standardy”, tak nové písně, které napsal Michael spolu se svou ženou Debbie.

Dva roky po CD Speechless prichází s novinkou Declaration zpěvák Steven Curtis Chapman. Nové album s názvem Satellite vydala skupina P. O. D.

Na Slovensku připravuje sólové album zpěvačka skupiny Atlanta Mária Podhradská. Píseň Práve preto v září bodovala například v hitparádě bratislavského komerčního rádia Rock FM.

Své první album vydala u bratislavské firmy Lux Media britsko-slovenská kapela Heaven’s Shore. Její moderní poprock s anglickými i slovenskými texty měli posluchači možnost slyšet i u nás, například na jaře na festivalu keltské kultury Beltine v Nesovicích na Vyškovsku. Na albu Heaven’s Shore se střídají irské tradicionály s osobními výpověďmi-modlitbami zakladatelů skupiny Daniela Shawa a Jamese Evanse.

Autor je hudební redaktor Radia Proglas