Jak vypadalo naše páteční setkání jsem vám popsal včera , dnes se podíváme na sobotu a neděli. V sobotu s k nám již nevrátili Tomáš Skácel a Eva Svobodová, za to přijela Tereza Hušková a hlavně praotec-zakladatel David Petrla.

Hned na začátku uvedu, že Terezu Huškovou se nám nepodařilo vyfotografovat. Jedním z důvodů mohlo být, že v restauraci seděla po mé pravici a na vzdálenost třiceti centimetrů se špatně fotografuje. Proto vám mohu nabídnout jenom její foto z archivu:

Tereza Hušková

Tereza studuje prvním rokem žurnalistiku a japanologii na Univerzitě Palackého v Olomouci . Vzhledem k tomu, že japanologie je celkem těžký obor, na stránkách Magazínu ChristNet.eu, kterého je redaktorkou, se s ní setkáte vyjímečně . Snad se to příští rok zlepší.

Tereza dojela brzkým ranním vlakem z Olomouce. Honza Fical se iniciativně nabídl, že pro ni zajde na nadráží, protože Tereza nám napsala, že se "v Brně vyzná asi jako v Tokiu, možná ještě hůř".

V noci jsem ještě něco programoval (ale programátor nejsem, umím jen trochu HTML!), a tak mě ráno probudil telefon Honzy Ficala: "Kde je Tereza?" "Tys pro ni nebyl na nádraží?" vyrazil jsem ze sebe. "Ne," odpověděl. "Ale Pavel říkal, že se pro ni stavíš," kontroval jsem. Vzal jsem si k telefonu Pavla, který to popřel. No, nezdálo se mi to, tušil jsem boudu, ale asi jen tak na 30 %. Nadechl a zavolal Tereze.

"Chtěla jsem jet zpátky vlakem v osm," spustila vyčítavě s tím, že stále ještě stojí na nadraží. Pak se zezadu ozval smích a mně bylo jasné, že je to bouda již na 100 % - k čemuž se vzápětí všichni přiznali.

(Vzpomínám, jak mi jednou přišla na mobil smska: "Zprava z Magazinu ChristNet.eu: Prezident ChristNet.eu Robert Nemec tragicky zahynul pod koly vozu". Jitka Konupková a Honza Fical si samozřejmě udělali srandu. Po té, co jsem se zeptal, co to pouští do světa za nesmysly, z nich vypadlo, že to poslali z databáze jenom na můj mobil.)

Dopoledne bylo věnováno především Honzovu vypravování o jeho třítýdenním putování po Egyptě.

Jakmile dorazil David Petrla, vydali jsme se do pizérie na Gorkého ulici v Brně.

David Petrla a Emil Vařeka v pizerii

Zleva: Částečně viditelný Honza Fical, David Petrla a Emil Vařeka

Foto: ChN - Robert Němec 


David Petrla nyní pracuje jako manažer pro e-commerce u IOL . Založil Getsemany a ChristNet , které jsem převzal, spojil a založil ChristNet.eu. V současné době je v ChristNet.eu jako Senior Partner.

Davida jsem nechal vyprávět o tom, jak založil Getsemany a ChristNet. V roce 1996 to byly první čistě křesťanské sity na českém internetu.

Čekání na oběd sice trvalo hodinu a půl, ale vůbec jsme se nenudili. Máme si prostě co říct. Kupříkladu jsme se dozvěděli, že Terezu Huškovou málem přejel autem arcibiskup Graubner!

David Petrla testuje víno

Davide Petrla testuje víno. Vedle něj (zleva) Tomáš Zdechovský a Jan Fical.

Foto: ChN - Robert Němec


Kromě minulosti se hovořilo i o budoucnosti ChristNet.eu, takže se máte na co těšit. O budoucí koncepci ChristNet.eu jsme se bavili i po té, co jsme se vrátili na privát Honzy a Pavla. Tam jsem představil nový grafický návrh ChristNet.eu.

Na konci dne jsme zbyly již jen čtyři: Pavel, Tomáš Zdechovský, David a moje maličkost. Den jsme se rozhodli zakončit v Pegasu, známé to pivnici v Brně.

Robert Němec telefonující a smějící se

Moje maličkost v klasickém provedení: telefonující a smějící se

Foto: ChN - ale kdo to konkrétně byl, nevím


David Petrla

Díky blesku vypadá David Petrla jako umrlec. Stejně jako i pro mne i je pro něj klasický úsměv.

Foto: ChN - ale kdo to konkrétně byl, nevím


Tématy rozhovoru byl klasicky internet a politika. Co jiného od nás můžete čekat? :-)

V půl desáté jsme setkání rozpustili. Sešli jsme se až další den na mši svatou. Původně jsme měli mít vlastní mši v neděli, ale oba dva domluvení kněží onemocněli. Nedělní mši, na které jsme byli, koncelebroval ředitel společnosti Katolický týdeník P. Norbert Badal.

Následoval oběd u mne na koleji, po kterém jsme setkání rozpustili.

Díky za to, že jste s námi.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Související zprávy a články


Diskuze k článku

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Proč již není možné příspěvky do diskuzí pod články vkládat přímo?