Hradec Králové


Tématem letošního setkání mládeže byl verš Vy jste sůl země..., vy jste světlo světa. Úvodní program proběhl v kostele Panny Marie na Velkém náměstí. Začalo se krátkou katechezí, výklad této kapitoly Matoušova evangelia ve formě divadelního představení. Poté si každý „našel“ nového kamaráda, všichni totiž vytvořily vlaštovku v barvě vikariátu, kde uvedli kontakt na sebe. Kostel Panny Marie na Velkém náměstí se proměnil ve velmi rušné nebe. Domácím úkolem je „svého“ kamaráda zkontaktovat.

Následně se mládež přesunula na Biskupské gymnázium a následně rozdělila do tématických skupin. K výběru byla témata tykající se problematiky medicíny, etiky, praktického života křesťana nebo také mediím a novým informačním technologiím.

V čase oběda došlo opět k přesunu a to do budovy Adalbertina, kde byly rozdělovány pytlíčky s jídlem. K obědu se podával pytlíček s 3 rohlíky, malou paštikou a džusíkem. Na guláš se letos nedostalo. U oběda byl také prostor k vzájemnému poznávání a nalézaní nových přátel.

Odpoledne byla možnost účastnit se křížové cesty a nebo paralelně probíhající adorace. Katedrála Sv. Ducha se zaplnila do posledního místečka a v 15.00 začala mše svatá sloužená biskupem Dominikem Dukou.

Tohoto setkání se účastnilo zhruba 700 mladých od 12 do 35 let. Ne zrovna laciné bylo jistě vystoupení kvalitní taneční skupiny. (Oprava: taneční skupina vystupovala jen za cestovné, viz naše omluva.)

Ludmila Hamplová

České Budějovice

Českobudějovické diecézní setkání mládeže se konalo jako již minulý rok v prostorách tělocvičny u základní školy v Grünwaldově ulici v Českých Budějovicích. Setkání se zúčastnilo více jak stovka mladých lidí téměř z celé diecéze.

Po úvodním slovu a modlitbě promluvil českobudějovický otec biskup Paďour na téma setkání Vy jste světlo světla a sůl země. Po této promluvě následovalo rozdělení mladých do skupinek na nejrůznější témata jako Společenství, Modlitba, Utrpení nebo třeba Drogy a Křesťanství a média

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Související zprávy a články


Diskuze k článku

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Proč již není možné příspěvky do diskuzí pod články vkládat přímo?