Studentku Teologické fakulty JU Karolínu Brokešovou velice baví zpěv. Proto se nebránila přihlášení a účasti v zábavném pořadu TV Nova Doremi. Jak probíhala její příprava či jak na ní působilo natáčení v televizi, o tom se dočtete v rozhovoru pro Magazín ChristNet.eu.

Tomáš Zdechovský (TZ): Od kolika let se věnuješ zpěvu?
Karolína Brokešová
: V osmi letech jsem začal navštěvovat hodiny sólového zpěvu v Lidové škole umění v Chocni.

TZ: A kde dále jsi zpívala?
Brokešová:
Po ukončení základní školy jsem studoval Biskupské gymnázium Bohuslava Balbína v Hradci Králové, kde jsem měla možnost chodit do pěveckého sboru. Pak jsem ve zpívání pokračovala v Universitním sboru Jihočeské university v Českých Budějovicích, kde studuji na Teologické fakultě.

TZ:Připravovala ses nějak speciálně na vystoupení v televizi?
Brokešová:
Výběr písničky jsem konzultovala s rodinou, přáteli a posléze s mojí bývalou učitelkou zpěvu PhDr. Helenou Karnetovou, která mi pomohla s nácvikem písně. Dále jsem prošla mediální přípravou, která zahrnovala kamerové a mikrofónové zkoušky, počítačový rozbor mého hlasu, zkoušky rozhovorů a vystupování na jevišti.

TZ: Jak dlouho jsi byla přihlášena do DOREMI než Ti přišlo pozvání na natáčení?
Brokešová:
V mém případě to trvalo tři roky, ale setkala jsem se při natáčení s lidmi, kteří čekali například pouze tři měsíce.

TZ: Jakou píseň sis vybrala? A proč?Byla to píseň od skupiny Spirituál kvintet s názvem Oh freedom. Tato písnička je mi žánrově blízká a hodí se k mojí barvě hlasu.

Brokešová:

TZ: O čem je ta píseň?
Brokešová:
Je o lidské svobodě. O tom, jak je důležitá pro život člověka.

TZ: Jak na tebe zapůsobilo natáčení v televizi? Už jsi v ní někdy předtím vystupovala?
Brokešová:
Toto byla moje televizní premiéra. Vystupovat před kamerami byl pro mě určitý stres, ale na druhou stranu jsem cítila velkou podporu diváků, což mi velice pomohlo.

Karolína Brokešová – narodila se 19.7.1979, v současné době studentka 4.ročníku Teologické fakulty JU obor: Učitel náboženství a etiky – pedagog volného času, pracuje jako katechetka na škole ve Strýčicích

Druhá část rozhovoru.

Pořad Doremi s Karolínou Brokešovou bude vysílat TV Nova dne 26.dubna v obvyklý čas.