Jak asi víte, bude Magazín ChristNet.eu pokrývat letošní setkání mládeže s papežem přímo z Toronta. Protože Česká televize zrušila přímý přenos z posledního večera a následující vigílie s papežem, zauvažovali jsme, že bychom přenos mohli vysílat my po internetu.

Celý přenos by se rychlou linkou (T3) streamoval na náš server, kde byste si jej mohli prohlížet jak on-line, tak kdykoli později.

Celá akce by samozřejmě něco stála. Kromě linky a notebooku, bude zapotřebí zapůjčit speciální digitální kameru. Mavica, kterou máme zapůjčenou od společnosti SONY Czech  totiž zvládne maximálně minutový videozáznam.

Kanadská společnost, která by pro nás zajišťovala technické vybavení, by si za jeden večer naúčtovala zhruba 15 000 Kč. Což není zrovna malá částka. Magazín ChristNet.eu přitom vydal na zajištění cesty na Světový den mládeže již zhruba 21 000 Kč. Zbytek si doplácejí naši redaktoři ze svého.

Vzhledem k tomu, že si Magazín ChristNet.eu platíte vy , naši čtenáři, a s vašimi penězi chceme zacházet s péčí, prosím vás o vaše vyjádření, zda máme  tento přenos zajišťovat, nebo ne. Podle toho se budeme také rozhodovat, protože to jsou vaše peníze.

Vyjádřete se prosím v nové anketě, kterou najdete na obvyklém místě, ideálně do čtvrtka, abychom mohli vše potřebné zajistit.  Můžete také poslat e-mail Pavlu Brestovskému , který za videopřenosy odpovídá.

odpovědný redaktor: Milan Kovář