Rád bych se spolu s vámi „prošel“ po Magazínu ChristNet.eu. Chtěl bych shrnout změny, kterými ChN prošel a stále prochází, a to díky vám.

Pravděpodobně jste si všimli, že úroveň magazínu se zlepšila a doufám, že se bude zlepšovat i nadále. Pravidelně vycházejí rozhovory se zajímavými osobnostmi. V poslední době například s Prof. Tomášem Halíkem, nyní připravujeme rozhovor s P. Alešem Opatrným a Bohumilem Klepetkem. Další příjemnou změnou jsou pravidelná Kázání, která vychází každý pátek. Samozřejmě se snažíme pečovat o redakci, která byla rozšířena o Filipa Kirchnera a Mgr. Michala Opatrného.

Co se týká našich diskuzí. Schválně píši našich, protože jsou takové, jaké si je uděláme. Jsme jediný český křesťanský server, který umožňuje diskutovat naprosto svobodně. Byť jsme za toto někdy napadáni. Do diskusí nechceme nijak výrazně zasahovat. Naopak nás těší, že naši čtenáři jsou lidé přemýšliví, kteří se nebojí vyjádřit vlastní názor. Proto je plodné, pokud čtenáři reagují na články vycházející na magazínu, buď přímým kontaktováním autora, nebo otevřením diskusního tématu.

Chceme ChristNet.eu dále rozvíjet. Jako příklad by se dala uvést včera spuštěná sekce Co a jak v teologii a církvi. Tímto se rozšířila nabídka informací, které poskytujeme. Další projekt sice není nový, ale rádi bychom mu dali nový impuls. Jedná se o MP3, kde se mohou prezentovat písně křesťanských kapel. Jim zároveň nabízíme propagaci formou recenze či článku na magazínu. Poslední projekt, který bohužel selhal kvůli technice, jsou akce. Jistě se i ve vašem okolí děje mnoho zajímavého, o čem je dobré dát vědět, my vám nabízíme prostor.

Možná hledáte odpověď, proč se vůbec pouštím do psaní takového textu. Důvod je prostý, chod ChN jako celku stojí nemalé peníze a jak se můžete podívat na náš účet, začínají nám opět docházet. Chtěli bychom vás poprosit o zamyšlení. Snažíme se pro vás zkvalitňovat ChN, a to často za poněkud polních podmínek. Říkáme, že se nám podařilo udělat kus práce, doufám, že máte stejný pocit. Nestojíme nad existenční propastí, ale chceme jít dál a pokračovat v tom dobrém. Proto vás i nadále prosíme o podporu, formou modlitby i finančního příspěvku. ChN není jen soukromá záležitost několika nadšenců, ale především i vaše dítě, které nejen můžete, ale hlavně máte vychovávat, a tím ho vést k dobrému.