Americký popový zpěvák Michael Jackson se údajně stal členem americké radikální organizace Islámský národ a zároveň konvertoval k islámu. Napsal to dnes list The New York Post s odvoláním na nejmenované zdroje.

Mluvčí Michaela Jacksona Stuart Backerman ovšem popřel, že by měl o zpěvákově konverzi na islám jakoukoli povědomost. "Netuším, o čem to mluví," prohlásil o článku v The New York Post.

"Neslyšel jsem o tom, nic se mi neřeklo. Všechno, co k tomu mohu prohlásit, je, že pokud je mi známo, není to pravda," dodal.

Jackson podle informací listu vstoupil do organizace radikálního černošského vůdce Louise Farrakhana v noci na dnešek krátce poté, co státní zástupce Thomas Sneddon oznámil, že Jackson bude dnes po týdnech spekulací formálně obviněn. Sneddon hodlá před soudem v Santa Maria v americkém státě Kalifornie vznést proti Jacksonovi obvinění ze sexuálního zneužívání dětí.

"Popový král se přestylizoval jako Jacko X," píše list. "Vysocí členové Islámského národa se snažili přivést Jacksona mezi ovečky reverenda Louise Farrahkana - a Jacksonova konverze je nyní mezi komunitou Islámského národa dobře známá," dodává zpráva.

Farrakhanova organizace, která vyvolává kontroverzní reakce protižidovskými a homofobními prohlášeními svých vůdců, nijak zprávu o Jacksonově členství nekomentovala.… Podle informací televizní stanice Fox News Michaela Jacksona do řad Islámského národa přivedl jeho bratr Jermaine Jackson, který je členem této organizace od roku 1989. Jermaine údajně Michaela přesvědčil, že se stal obětí rasismu a jen Islámský národ ho může zachránit, uvedla Fox News.

Michael Jackson byl dnes před soudem v Santa Maria ve státě Kalifornie formálně obviněn z opakovaného sexuálního zneužívání nezletilého. S odvoláním na informaci zpravodajské televize CNN to oznámily světové agentury.

Pokud bude Jackson shledán vinným, hrozí mu tři až osm let vězení za první zneužití. V případě, že by se prokázalo opakované zneužívání, mohl by být odsouzen až na dva roky za každý další prokázaný skutek. Podle amerických médií, na která se odvolává agentura AFP, hrozí Jacksonovi maximální trest 24 let odnětí svobody.

Kopie žaloby proti Jacksonovi byly v soudní budově v Santa Marii nedaleko Jacksonova ranče Neverland předány sdělovacím prostředkům. Záběry na příslušné dokumenty přinesla i televize CNN, soud však podání žaloby zatím oficiálně nepotvrdil.

Pětačtyřicetiletý Jackson byl 20. listopadu krátce zatčen pro podezření ze sexuálního zneužívání nezletilého chlapce a pak na kauci tří milionů dolarů propuštěn. Obvinění podle amerických médií pochází od dnes čtrnáctiletého chlapce nemocného rakovinou, kterého Jackson zval na svůj ranč a občas s ním, stejně jako s jinými dětmi, spal v jednom pokoji. Zpěvák tvrdí, že všechna obvinění jsou jenom velká lež a on sám je nevinný.

Upravil Tomáš Zdechovský