V neděli 18. dubna 2004 dojde k nejradikálnějším protestům zaměstnanců od založení portálu Christnet.eu, kteří již více jak dva měsíce nedostali za svou práci zaplaceno. Výstražní stávka potrvá celých 24 hodin a výrazně se dotkne všech návštěvníků tohoto webu. Zaměstnanci navíc tvrdí, že jsou psychicky týráni.

Důvodů pro stávku je, podle stávkového výboru nově založeného odborového svazu, několik. První je tíživá finanční situace zaměstnanců ChristNet.eu, kteří se kvůli jeho finanční situaci dostávají do platební neschopnosti. Již od února nedostali za svou práci zaplaceno. To pak nese své následky nejen v oblasti sociální, ale především v oblasti psychické. Právě o nich se po dlouhém přemlouvání rozhodl hovořit odborový předák Tomáš Zdechovský.

"Vzhledem k tomu, že nedostáváme z webu zaplaceno, tak doma zažíváme úplný teror. Manželky a matky se nás neustále dotazují na to, kdo zaplatí ty dluhy za internet a honí nás pryč od počítače. Některým zaměstnanců je doma dokonce vyhrožováno a zakazováno se na oblíbený ChristNet.eu dívat," líčí otřesné zážitky zaměstnanců ChristNet.eu Zdechovský.

Po chvíli dodává, že jeden z jeho kolegů byl při porušení zákazu manželkou zbit a následně pak musel více jak 20 hodin strávit klečením na zvláště tvrdém hrachu. Dalšímu kolegovi byl na základě práce pro ChristNet.eu odebrán notebook s mobilním telefonem do té doby, než zaplatí všechny své dluhy.

"Pamatuji se, že jsem za bývalého vedení, kde bylo v čele šest ředitelů, prezident, šéfredaktor a já jako jediný redaktor, nedostal plat více jak rok," vzpomíná na těžké začátky webu ChristNet.eu Zdechovský.

Web ChristNet.eu shání finanční prostředky kde může. Za poslední dobu znovu oslovil desítky lidí, kteří přispívali, přispívají a chtějí nadále přispívat na jeho provoz. Též hledá  inzerenty, kteří by si chtěli zadat reklamu na ChristNet.eu.

Stávka podle odborářů webu ChristNet.eu, označená jako výstražná, potrvá celou neděli, tedy plných 24 hodin. Po doby stávky nebudou v Magazínu ChristNet.eu vycházet žádné články, zprávy či se jakkoliv jeho obsah měnit.

Informace o pokračování stávky najdete zde.