Web ChristNet.eu se v minulém týdnu připojil k dalším křesťanským internetovým projektům, na jejichž stránkách je možné hlasovat v hitparádě Křesťanský hit měsíce. Každý měsíc tak mají návštěvníci webu ChristNet.eu možnost vybrat z hudebních skladeb tu nejlepší. Součástí hitparády je také soutěž, takže každý hlasující může také vyhrát některou z cen, kterou do soutěže věnuje internetový obchod GIMEL.

"Cílem hitparády je propojení křesťanských webů a propagace křesťanské hudby, která je kvalitní ale málo známá," řekl Magazínu ChristNet.eu Jan Šedo, který je jedním z organizátorů hitparády. Uživatelé mají možnost vybírat nejen podle toho, co znají, neznámé písně si mohou také poslechnout. "Každý měsíc je nominováno deset písniček, ke každé je k dispozici minutová ukázka," upozorňuje Šedo.

Hitparáda vznikla v dubnu tohoto roku a web ChristNet.eu se k ní tedy připojuje od druhého měsíce existence. Provozuje ji internetový obchod GIMEL, divize vydavatelství ROSA, které se specializuje na křesťanskou hudbu.

"Díky této spolupráci budou mít naši čtenáři častěji k dispozici aktualizovanou stránku s hudebními skladbami ve formátu MP3, která poslední dobou stagnovala," uvádí šéfredaktor Magazínu ChristNet.eu Jan Fical. "Na naší hudební stránce nenajdete žádné kratičké ukázky, vždy nabízíme celé skladby ve vysoké kvalitě," upřesňuje. Všechny písně jsou však k dispozici také v nižší kvalitě pro majitele pomalejšího připojení. Nyní na stránce přibyla bonusová skladba z reedice alba skupiny Otcovy děti.

V prvním, dubnovém kole hitparády hlasovalo pro deset nominovaných písní celkem 153 lidí, kteří odeslali 177 hlasů. V květnu bylo dosud odesláno více než 90 hlasů.