S neobvyklým projektem, jak přiblížit lidem neznámé přec krásné církevní památky Vysočiny, východních Čech, Budějovicka i Olomoucka, přišel v těchto dnech zástupce šéfredaktora Magazínu ChristNet.eu Tomáš Zdechovský. Nafotil sérii fotografií soch, křížů, domovních znamení a kostelů, které vyšly v Katolickém kalendáři pro rok 2005.

„V kalendáři jsem se snažil zachytit svůj pohled na církevní umění a architekturu. Je to taková moje fotografická výpověď o místech, která mám moc rád,“ uvedl ke vzniku kalendáře Zdechovský.

Autor kalendáře Tomáš Zdechovský se dlouhodobě zaobírá studiem a propagací málo známých církevních památek především na Vysočině. Též se snaží získat finance na jejich záchranu. V oboru regionálních církevních dějin Zdechovský publikoval již několik odborných prací.

Kalendář vznikl ve spolupráci s firmou Baloušek s. r. o., která se vydáváním katolických kalendářů zabývá od roku 2001. Zájemci si mohou kalendář zakoupit v Ledči nad Sázavou v kostele, na faře nebo u všech dobrých knihkupců po celé České republice.

Některé z fotografií Tomáše Zdechovského můžete najít v našich pohlednicích.