Dost! Já už chci sterilizaci. Sterilizace jako nový způsob antikoncepce? Čemu se pořád divíme. Mít děti přece není v módě a tak si budeme užívat. A osud dáme do Božích rukou.

Možná jste si mnozí mysleli po předčtení prvních vět, že jsem se zbláznil. Ale není tomu tak. Dost! Já už chci sterilizaci. je totiž jeden z hlavních titulků jednoho ženského časopisu, který patří k nejčtenějším v naší republice.

Chvíli jsem nevěřil vlastním očím, ale pak jsem dnes uviděl jednu slečnu, která si ho u zastávky MHD koupila. Titulek seděl.

Podtitulek byl ještě "výmluvnější". Proč vás české zákony nutí pořád rodit (+ jak je obejít). Tomu jsem se upřímně zasmál. Spíše mám pocit, že benevolence našich zákonů je až příliš veliká. A radit někomu, jak obejít zákony v této oblasti mi přijde doopravdy hloupé.

Nedávno jsem zveřejnil odpovědi mladých párů na téma svatby a dětí v článku Mladí lidé si chtějí nejdříve pořádně užít. Když jsem s nimi dělal anketu, zjistil jsem nový fenomén naší doby. Mladí lidé se bojí dětí.

Dospívající mládež nestrašíme čerty, ale dětmi. Jen si vezměme, coby se všechno stalo, kdyby se dívka rozhodla mít dítě dříve, než-li by dostudovala. To by přece společnost "nepřežila".

Ale kdo by si myslel, že "strašák" jménem dítě se používá jen na dospívající jedince, tak se mýlí. Dnes se s ním straší kdekdo. Hlavně feministky. Mít dítě je mnohými chápán jako obrázek toho, že neumím používat antikoncepci.

Já osobně si nedokážu vysvětlit, proč se lidé straší krásnými věcmi. Vždyť pohled na malé dítě je to nekrásnější, co kdy svět viděl. Ano, s malými dětmi jsou starosti, neříkám, že ne. Ale vyměnit pohodlí za krásu lidského života?

Nevím, asi se toho dožiji stěží. Ale pokud si budeme všichni bezmezně užívat, tak tu za chvíli nebude nikdo, kdo by nás živil. A jelikož je to asi začarovaný kruh, tak tu nejspíš nebude nikdo, kdo by si užíval.