Provoz portálu ChristNet.eu je financován z velké části z Vašich darů, a proto, chcete-li, abychom Vám i nadále poskytovali kvalitní služby a naši nabídku i nadále rozšiřovali, podpořte prosím naši práci. Snažíme se pro Vás připravovat kvalitní aktuální zpravodajství a publicistiku. 

Náklady na provoz Magazínu ChristNet.eu se díky úsporným opatřením i poklesu některých odměn podařilo snížit o 10 - 15 % na cca 8000,- Kč měsíčně. Na  transparentním účtu portálu je ale jen cca 2400,- Kč (stav ke dni vydání tohoto článku), které nepokryjí náklady spojené s fungováním webu ani za jeden měsíc. Editoři a redaktoři i externí spolupracovníci dostali zaplaceno naposledy za měsíc leden. Celková dlužná částka za odměny a platby za zpravodajství se i po úsporných opatřených pohybuje okolo 20 tisíc korun. Aktuálně musíme každý měsíc platit 3000,- Kč za naprogramování nového designu Magazínu ChristNet.eu (viz obr.). Prosíme tedy Vás, čtenáře, kteří sledujete náš servis, o příspěvek. V případě zájmu Vám můžeme vystavit potvrzení pro odpis z daní. Magazín Vám také nabízí možnost inzerce a reklamy za velmi příznivé ceny. Prosíme i společnost Magni, která neplatí za dohodnutou reklamu, o vyrovnání pohledávek.

obr: nový vzhled portálu - Vít Luštinec

ChristNet.eu je výjimečným projektem, který je vytvářen ze soukromých zdrojů a není primárně závislý na žádné z existujících církví nebo denominací. Na vydávání zpravodajství a publicistiky se podílí ekumenický tým 5 - 10 lidí. Jedná se především o studenty. Dlouholetým a platným členem týmu je i zaměstnanec charitativní organizace. Práce je pro nás především koníčkem, přesto se vedení redakce své spolupracovníky snaží alespoň symbolicky odměnit. Všichni členové týmu mají své další studijní a pracovní povinnosti, a proto se omlouváme za omezení vydávání Magazínu v plném rozsahu.

Finanční podpora od Vás znamená pro nás velmi mnoho. Počítače, na kterých ChristNet.eu připravujeme, agenturní zpravodajství, zpracování fotografií,  připojení k internetu - to všechno jsou tisícové položky. Jestliže se najde 200 lidí, kteří nám budou moci měsíčně přispívat 60 korun (180,- Kč čtvrtletně, 720 korun ročně), budeme moci fungovat a zlepšovat naše služby i nadále. Pro snížení bankovních poplatků můžete zadat svůj trvalý příkaz třeba i čtvrtletně nebo na delší časové období. Dobrovolný příspěvek rádi přijmeme i od církví, farností a sborů, o jejichž životě se snažíme informovat.

Peníze jsou především používány na pokrytí odměn za práci editorů a redaktorů Magazínu a na platbu za zpravodajství ČTK (měsíčně nás stojí zpravodajství ČTK 1884 Kč).

Práce na zpravodajství a publicistice znamená i několik hodin editorské práce denně. Snažíme se pro Vás připravovat aktuální zpravodajství a publicistiku. Naši redaktoři informují o všem, co se děje ve světě církví a společnosti. Své zpravodaje a externí spolupracovníky máme v Brně, Manchesteru, Olomouci, Miláně, Vysokém Mýtě, New Yorku, Kodani, Zahrádkách i v Praze. Snažíme se psát otevřeně a dávat prostor všem stranám. K jakémukoliv článku nám můžete napsat svůj názor či poslat svoji reakci, kterou rádi uveřejníme.  

Děkujeme Vám

Autor je výkonný vedoucí vydání Magazínu ChristNet.eu