Modlitba za domov obohatí státní svátek 28. října

Modlitba za domov
Autor: modlitbazadomov.cz

Při příležitosti Dne vzniku samostatného československého státu proběhne na státní svátek 28. října od 9.30 do 14.00 hod. v Komunitním centru Matky Terezy sedmý ročník ekumenického setkání lidí dobré vůle Modlitba za domov. Letošní "duchovně-kulturní festival" začíná v 9.30 slavností a modlitbou čtrnácti církví ČR za republiku, Prahu 11 a naše domovy. Od 10.00 hodin se pak malé i větší děti mohou těšit na divadelní představení "Staň se tygrem" - příběh odvahy s klauny a opravdovým tygrem. Děti pak budou od 11 hodin až do odpoledne soutěžit o ceny a pracovat v dílničkách. Pro děti od 4 let je program přístupný i bez doprovodu rodičů. Ti se tak mohou nerušeně zaposlouchat od 11 hodin do koncertu Spirituál Kvintetu, který v hlavním sále KCMT představí své nové CD "Čerstvý vítr". Od 12.15 pak proběhne moderovaná diskuze s osobnostmi veřejného života, např. M. Svatošovou (zakladatelkou hospiců v ČR), Adamem Walachem (podnikatelem roku), Danielem Fajfrem (místopředsedou Ekumenické rady církví ČR) a dalšími. Diskuzí bude provázet Pavlína Kvapilová, bývalá ředitelka Nových médií ČT.

Celý den pak v klubovně bude probíhat ztišení a modlitební program pro věřící i nevěřící, kteří chtějí prosit za své blízké nebo politiky, ekonomickou situaci, školy, domovy a další aktuální situace. V prostorách foyeru bude k dispozici občerstvení. Zázemí je připraveno i pro maminky s malými dětmi, v místnosti mateřského centra Domeček je možné miminka nakrmit nebo přebalit, v herně si mohou pod dozorem i pohrát. Program doplňuje venkovní farmářský trh a přehlídka církevních a regionálních organizací a prodejců. Zde budou k dostání tradiční regionální výrobky (z Říčanska např. Mnichovické perníčky), fair trade výrobky i duchovní a naučná literatura.

Od 15.00 hodin se můžete těšit na přímý přenos České televize. Kdo přijede před třetí hodinou do kostela Milíče z Kroměříže (za Chodovskou tvrzí), může být ve vysílání a vidět, jak se takový pořad dělá. Vedle zajímavých hostů, např. Petra Pavla, náčelníka generálního štábu, nebo Naděždy Kavalírové, předsedkyně Konfederace politických vězňů České republiky, zazní v přímém přenosu modlitby a požehnání vlasti. Doprovázet je budou písně Spirituál Kvintetu. Moderuje Martina Kociánová a biskup Dušan Hejbal. Program pořádá Ekumenická rada církví, která sdružuje 14 křesťanských církví ČR, a Národní síť Místních akčních skupin ČR (neboli MAS).

Více informací o Modlitbě za domov naleznete na: www.modlitbazadomov.cz