Navrhnou církve zákaz vyvedení majetku do zahraničí ČSSD?

Jeroným Tejc, poslanec ČSSD
Autor: Wikipedia.org / Creative Commons

Sociálnědemokratický poslanec Jeroným Tejc ukázal, že je politikem, kterému jde opravdu o blaho všech lidí v Česku. Nechal se slyšet, že má v úmyslu navrhnout změnu zákona o církevních restitucích s cílem zamezit vyvedení navráceného majetku do zahraničí.

Pan poslanec Tejc chce totiž zamezit případnému vyvedení navráceného majetku do ciziny prostřednictvím církví, jež údajně tvoří cizinci. Má totiž velké obavy z toho, že církve nebudou s majetkem od státu nakládat ve prospěch českých občanů.

Přiznám se, že jeho starost o český majetek mě jako europoslance dojala, až zahanbila. Nevím sice, jaké cizince má pan Tejc na mysli. Asi možná má lepší informace než kdokoli jiný a zjistil, že představitelé církve jsou ve skutečnosti součástí dosud utajeného celosvětového spiknutí.

 

Poslanec Tejc asi majetek církve nikdy neviděl

Asi je zbytečné ptát se, zda viděl Jeroným Tejc majetek, které mají církve získat. Jedná se totiž nezřídka o ruiny a zříceniny, případně nějaké vytěžené lesy. Taktéž nevím, co by se z nich ještě dalo rozkrást, zpeněžit či dokonce propašovat a vyvézt za hranice.

Z vytěžených lesů se bude vyvážet dřevo těžko a vyvážet pozemky na území ČR lze za hranice nedokáže ani ten nejlepší kouzelník. Nic z toho ale vůbec nevadí. Nemám důvod nevěřit tomu, že pan poslanec vidí dál než my všichni ostatní a jeho víra v církevní majetek dokáže i hory přenášet.

 

Křišťálově čisté úmysly pana Tejce

Napadá mě k tomu jen jedna maličkost: Co kdyby také zavedly církve dohled nad Lidovým domem a nad celou ČSSD, zda ji náhodou neovládají cizinci a zda jeho partaj se svým majetkem nakládá ve prospěch všech občanů České republiky, potažmo všech obyčejných lidí?

Jsem dalek toho tvrdit, že by Jeroným Tejc někdy kázal vodu a pil víno. Věřím, že jeho úmysly jsou křišťálově čisté a než dojde k realizaci jeho plánů, on půjde nám všem příkladem spolu se svojí stranou. Už se na to moc těším.

 

Přeji hezký den a veselou mysl!

 

Tomáš Zdechovský je poslancem Evropského parlamentu za KDU-ČSL.

Články v rubrice Areopag vyjadřují osobní názory autora.