Bojovník za biblické hodnoty v oblasti sexu a rodiny James Cecy navštíví ČR

Jim Cecy s manželkou Carol
Autor: Křesťanská misijní společnost

V době protirodinných tlaků a uvolněné sexuální morálky přicházejí křesťané s mnoha iniciativami, které mají před tímto hrozivým kulturním trendem ochránit společenství církve. Jednou z nejvlivnějších osobností na tomto poli je v současné době Američan James Michael Cecy.

Paradoxně je bratrancem proslulého „kmotra“ Al Capona a vyrůstal v kruzích mafie. Když po návratu z vojenské služby uvěřil v Ježíše Krista, tížilo ho, že se se zlem, které znal ze své rodiny, potkával i mezi křesťany. Uvedl o tom: „Se zneužíváním peněz, moci nebo sexu jsem se setkával i v církvi. Říkal jsem si, že tak by to být nemělo.“ Proto se tématu sexuální čistoty začal věnovat dlouhodobě.

Pastorací se zabývá od roku 1975. Má teologické vzdělání a ve své doktorské práci hledal odpovědi na otázku, proč tolik křesťankých vedoucích selhává v morální oblasti. Z této práce vyšel také při psaní své zásadní knihy Válka o čistotu (Purity War). S organizací Jaron Ministries International pořádá semináře jak pro laiky, tak pro křesťanské vedoucí.

James Cecy nehájí rodinu a biblickou morálku jen prezentací výsledků svého odborného studia, ale i osobním příkladem. Se svou ženou Karon, která je rovněž pastorační poradkyní, se oženil před 43 lety. I po desetiletích společného života zůstávají nejlepšími přáteli. Po vztahu s Ježíšem Kristem je pro Jima i pro Karon nejdůležitější rodina. Vychovali tři dcery a od roku 1987 měli v pěstounské péči celkově 23 dalších dětí. Dvě z nich zůstávají i v dospělosti součástí jejich rodiny. Mají už 12 vnoučat.

James Cecy navštívil naši zem zatím dvakrát. Počátkem února přijede potřetí a povede v Praze dvoudenní seminář (více informací na http://cistota.kmspraha.cz). Jeho záběr je opravdu mezinárodní. Prostřednictvím různě zaměřených seminářů už spolu s týmem ovlivnil stovky tisíc lidí v pěti světadílech. Odborné znalosti kombinuje s perfektním přehledem o vývoji hodnot globální kultury a s praktickými vodítky pro každého, kdo chce zažít změnu.

 

Tomáš Dittrich

Článek je placenou inzercí Křesťanské misijní společnosti.