Vypadá skoro jako já. Taky nejsem moc hezký, mám baňatý nos a vyděšené oči. Jen vlasů nemám tolik, narozdíl od Něj jsem skoro plešatý. Po pravoslavných ikonách, Turínském plátně a italských "životopisných" filmech je tu Nová Tvář Ježíše Krista Pro Třetí Tisíciletí! Ano, mluvím o počítačově vymodelované představě tváře Krista dle jednoho britského odborníka.

Jediným skutečným zbožím, které se v šoubyznysu dnes prodává, jsou tváře - image. Nezáleží na tom, co umíte či neumíte, ale co s vámi provedou imageologové. Filmová či jiná "hvězda" si bez svých plakátů či fotek s podpisem pro oddaného fanouška ani neškrtne. Proč právě Kristus by měl být výjimkou? Neviditelná ruka trhu a médií si žádá své. Reklamní kampaň, Jeho tvář na billbordech, na hrníčcích na kávu, průpiskách, na krabicích s mlékem. Tak se dnes rodí Superstar.

Jaká škoda, že se nedá zpětně zjistit, jestli Ježíš nosil koženou bundu, číro, náušnici v pravém lalůčku nebo aspoň veliký stříbrný kříž na masívním řetězu. Hned bychom se s ním dokázali lépe identifikovat a s vizuální podobou nasát i jeho morální vlastnosti a svatost. Tak nám nezbývá než dál se snažit a bojovat se svou nedokonalostí. Nic není zadarmo. Ani Ježíšova image, ani život věčný.