To je až do Říma volající, co se to dnes děje. Na křesťanských akcích se děti učí fašismu. Je to vůbec možné? A to tu není nikdo, kdo by to zastavil? Víte, kam posíláte své děti?

Většina dospělé populace vůbec neví, jak jejich děti tráví volný čas. Ale když jejich dítě jde na nějakou akci s přízviskem křesťanská, většinou ho i rádi pustí, protože už to samotné přízvisko je pro ně zárukou toho, že by tam jejich dítě nemělo potkat nic zlého.

Ale co když ho pošlou na výlet, kde se hraje hra (dětmi velmi oblíbená), při které všichni při výkřiku „bomba“ musí zalehnout někam do trávy, aby je ten, kdo to zavolá, neviděl? Neučí se to náhodou děti fašismu?

Mnozí si teď asi myslí, že jsem se zbláznil, ale opak je pravdou. Nikdy jsem se necítil lépe. Jen jsem se dozvěděl, že otec jednoho dítěte na základě této hry, chodí po farnosti, kde bydlím a říká lidem, že učíme jeho děti fašismu a odmítá své děti posílat na jakékoliv akce pořádané místním společenstvím mládeže. A prý brzy přestanou chodit i na výuku náboženství.

Možná je to dobře. Protože bych se bál s jeho dětmi zahrát i hru na „Slepou bábu“, abych neurážel zároveň staré lidi a ty, kteří mají nějaký handicap.

A co si z toho příběhu může člověk odnést? Možná nic, možná to, že už nikdy nic v životě nebude dělat, možná bude zase o kus chytřejší. Hlavně se nesmí nechat odradit. Je asi trefné tvrzení, že blbce člověk nikdy nemusí hledat, protože on se mu vždy sám přihlásí.

A když o vás někdo bude veřejně tvrdit, že jste křesťanský fašista, tak z toho si také nic nedělejte. Horší by bylo, kdyby o Vás tvrdil, že jste křesťanský komunista. To už by se měl asi člověk opravdu začít stydět.