Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet

Kultura a recenze

Ad: farář ve filmu a ekumenická porota

Jan Lipšanský, Jiří Baroš , Jiří Baroš / 20. 6. 2001
Měl bych poznámku k výbornému článku Petra Cekoty. Předně s ním souhlasím v tom, že česká kinematografie – ponejvíce ovlivněná komunistickým dogmatem, že náboženství jest nutno vymýtit, a faráře tak zobrazovat ve filmech co nejsměšněji – stále svůj dluh vůči duchovenstvu nesplatila.

Kultura a recenze

Léta páně (Anno Domini)

Jan Lipšanský, Jiří Baroš , Jiří Baroš / 31. 5. 2001

Kultura a recenze

Filmová nabídka ďáblů na půl roku

Jan Lipšanský, Jiří Baroš , Jiří Baroš / 3. 4. 2001
K předchozímu článku, který vyšel na Magazínu ChristNet.eu, jsem slíbil pokračování o hollywoodských „ďábelských“ novinkách v letošním roce v českých kinech. Zde jsou. První film, který se letos objevil v našich kinech s výraznou postavou ďábla, kupodivu nebyl americký. Naopak šlo o českou nastavovanou snad pohádku Z pekla štěstí 2 (česká premiéra: 1. 2. 2001).

Kultura a recenze

Jak Hollywood zobrazuje ďábla

Jan Lipšanský, Jiří Baroš , Jiří Baroš / 20. 3. 2001
Koncem ledna vyšel v Magazínu ChristNet.eu článek o tom, že Hollywood zlehčuje pojetí ďábla a napomáhá tak zvláště mladým lidem nejen v ďábla věřit, ale brát ho i jako jakousi kulturní či neškodnou postavu.Vypravme se zpět o dva tři roky a proberme si pár snímků, jež vznikly v nesvatém Hollywoodu (anglická slovní hříčka: Holy Hollywood) a představují ďábla různými způsoby.

Na pravou míru

Je to reklama na site, nebo na Katolickou církev?

Jan Lipšanský, Jiří Baroš , Jiří Baroš / 12. 2. 2001
Na reklamní plakát Katolické církve se dnes podrobně podívá Jan Lipšanský, bývalý copywriter reklamních agentur Mark/BBDO a JWT/Mertis, redaktor oddělení public relations a redaktor internetových stránek České televize a odborný redaktor rubriky Komunikace časopisu PC WORLD.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024