Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Kromě Pavla byl v sobotu prezidentem zvolen i Halík. Hošek a Kotas se stali jeho zástupci

Domácí zpravodajství

Kromě Pavla byl v sobotu prezidentem zvolen i Halík. Hošek a Kotas se stali jeho zástupci

Vlastní zpráva / 29. 1. 2023 9:09

Ve stínu prezidentských voleb se sobotu 28. ledna v prostorách emauzského kláštera v Praze konala Valná hromada České křesťanské akademie, na kterém byli voleni tři členové vedení. Do funkce prezidenta byl znovu zvolen prof. Tomáš Halík, který tuto funkci zastává od roku 1990.

Ze světa

Ve Vatikánu zahájili výzkumný projekt o pontifikátu Pia XII během II. světové války a holocaustu

Vlastní zpráva / 27. 1. 2023 10:53

Ve Vatikánu zahájili výzkumný projekt o pontifikátu Pia XII během II. světové války a holocaustu V pondělí 23. ledna odstartoval ve Vatikánu velkorysý výzkumný projekt s názvem “Asking the pope for help”. Jedná se o výzkum období pontifikátu Pia XII., jehož hodnocení během II. světové války a holocaustu je dlouhodobě předmětem rozpaků i sporů. Pro projekt budou klíčové především tisíce prosebných dopisů pronásledovaných židů adresovaných papeži Piu XII. v nacistickém období. 

Ze světa

Den památky obětí holokaustu připomíná osvobození Osvětimi. Ruská delegace nebyla pozvána

ČTK, red. / 27. 1. 2023 9:57

Den památky obětí holokaustu připomíná osvobození Osvětimi. Ruská delegace nebyla pozvána Ruští představitelé nebyli pozváni na dnešní připomínku 78. výročí osvobození bývalého nacistického koncentračního a vyhlazovacího tábora v Osvětimi. Stalo se tak kvůli ruské agresi proti Ukrajině, sdělili zástupci muzea v Osvětimi. To se nachází na místě bývalého tábora, který v lednu 1945 osvobodila Rudá armáda. 

Ze světa

Starosta Lisabonu čelí kritice kvůli oltáři za 5 mil. eur

ČTK / 27. 1. 2023 9:00

Starosta Lisabonu čelí kritice kvůli oltáři za 5 mil. eur Lisabonský starosta Carlos Moedas čelí kritice kvůli tomu, že jeho úřad utratil více než pět milionů eur (118,8 milionu korun) za stavbu oltáře, u kterého bude papež František sloužit mši během letošních Světových dnů mládeže.

Ze světa

V luteránském kostele v Jeruzalémě vysvětili první farářku v zemi

ČTK / 26. 1. 2023 0:29

V luteránském kostele v Jeruzalémě vysvětili první farářku v zemi Při nedělní bohoslužbě v luteránském kostele v Jeruzalémě byla vysvěcena první farářka v zemi. Palestinka z Jeruzaléma Sally Azarová povede anglicky mluvící kongregaci v kostele Vykupitele. Jejímu vysvěcení přihlížely stovky věřících.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
23%
 
Ne
23%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 74)