Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Papež vyzval k velikonočnímu příměří na Ukrajině

Ze světa

Papež vyzval k velikonočnímu příměří na Ukrajině

ČTK / 10. 4. 2022 18:19

Papež František při dnešním kázání na Svatopetrském náměstí vyzval k velikonočnímu příměří na Ukrajině, které by podle něj mělo vést k dosažení míru prostřednictvím skutečných jednání. Na Květnou neděli, kterou začíná předvelikonoční svatý týden, se ve Vatikánu podle agentury Reuters shromáždily desetitisíce věřících.

Domácí zpravodajství

Ministerstvo kultury dostalo návrh na registraci církve Svaté korony

ČTK / 10. 4. 2022 18:12

Ministerstvo kultury dostalo návrh na registraci církve Svaté korony Ministerstvo kultury posuzuje návrh na registraci uskupení, které si dalo název Protestantská církev Svaté korony. Zakladatelem společenství je advokát Norbert Naxera, který dlouhodobě vystupuje jako odpůrce protipandemických opatření a očkování proti koronaviru. Na svém blogu oslovuje své případné příznivce jako "odpůrce koronafašismu".

Ze světa

Během pandemie se podle průzkum ve Španělsku výrazně zvýšil počet nevěřících

ČTK / 10. 4. 2022 17:59

Během pandemie se podle průzkum ve Španělsku výrazně zvýšil počet nevěřících Během pandemie covidu-19 se ve Španělsku výrazně zvýšil počet nevěřících. Informoval o tom deník El País s odkazem na průzkum agentury CIS. Mezi lety 2019 a 2021 podíl ateistů vzrostl o deset procentních bodů a téměř čtyři Španělé z deseti uvedli, že v boha nevěří. Odklon od víry a katolické církve je však ve španělské společnosti dlouhodobější.

Ze světa

Papež vyzval ke zlepšení k přístupu ke zdravotní péči

Vlastní zpráva / 7. 4. 2022 13:15

Papež vyzval ke zlepšení k přístupu ke zdravotní péči Papež František se 4. dubna obrátil na své krajany, na církev a světové společenství s poselstvím o nutnosti „osobní zdravotní péče“. Zkušenost ze zemí, které od r. 2013 navštívil, ho inspirovala k výzvě, aby křesťané různých profesí, nejen lékaři a zdravotníci, vytvářeli živou síť osobně orientované lékařské péče pro ty, kteří na ni ve své zemi nedosáhnou.

Ze světa

Na 4000 lidí v tureckém městě přivítalo ramadán jídlem u kilometrové řady stolů

ČTK / 7. 4. 2022 13:09

Na 4000 lidí v tureckém městě přivítalo ramadán jídlem u kilometrové řady stolů Na 4000 lidí v neděli večer usedlo u společného "stolu" v tureckém městě Tekirdag, aby oslavilo příchod muslimského postního měsíce ramadánu. Kilometr dlouhou řadu stolů na promenádě v tomto přístavním městě na severozápadě Turecka stavěli dobrovolníci celý den.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
26%
 
Ne
21%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 43)