Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Papež kritizoval navyšování výdajů na zbrojení a šachovnicové vidění světa

Ze světa

Papež kritizoval navyšování výdajů na zbrojení a šachovnicové vidění světa

ČTK, vaticannews.va / 25. 3. 2022 1:33

Papež František dnes nepřímo kritizoval závazek zemí Severoatlantické aliance zvýšit své výdaje na obranu. Označil to za "šílenství", i když NATO přímo nejmenoval. Řešením současné situace vyvolané ruskou invazí na Ukrajinu nejsou podle papeže zbraně ani více sankcí či vojenských aliancí, ale jiný přístup k vládnutí a k definování mezinárodních vztahů.

Ze světa

Kardinál Reinhard Marx se setkal s oběťmi sexuálního zneužívání

Vlastní zpráva / 24. 3. 2022 10:42

Kardinál Reinhard Marx se setkal s oběťmi sexuálního zneužívání Dva měsíce poté, co byla publikovaná zpráva o výsledcích šetření ohledně sexuálního zneužívání v mnichovské arcidiecézi, se mnichovský arcibiskup kardinál Reinhard Marx setkal s oběťmi. Setkání se uskutečnilo na neutrální půdě v malém divadelním sále na Lenbachplatz v Mnichově. Pro mnohé oběti je totiž církevní půda natolik nepřijatelná, že nepřichází v úvahu, aby vstoupili na církevní půdu.

Domácí zpravodajství

Po knize rozhovoru se ženou vysvěcenou na kněze vychází další publikace o ženách v církvi

ČTK / 24. 3. 2022 9:32

Po knize rozhovoru se ženou vysvěcenou na kněze vychází další publikace o ženách v církvi Aktuální úvahy nad ženskou spiritualitou a velkými ženami církve přínáší nová kniha salesiána a kněze Zdeňka Jančaříka vydaná pod názvem Žena ať v církvi promluví. Po knize rozhovorů Ty jsi kněz navěky s Ludmilou Javorovou přichází Zdeněk Jančařík s inspirativními příběhy velkých žen církve. 

Ze světa

Papež označil válku na Ukrajině za neopodstatněný a nesmyslný masakr

ČTK / 22. 3. 2022 8:44

Papež označil válku na Ukrajině za neopodstatněný a nesmyslný masakr Papež František v neděli označil ruskou invazi na Ukrajinu za neopodstatněný a nesmyslný masakr. Světové lídry požádal, aby "tuto odpornou válku" zastavili. "Násilná agrese proti Ukrajině bohužel nepolevuje," uvedl papež při svém pravidelném týdenním požehnání poutníkům na Svatopetrském náměstí ve Vatikánu. "Je to nesmyslný masakr, kde se každý den opakují krutosti a zvěrstva," dodal.

Ze světa

Pohřbu známého rabína se v Izraeli zúčastnilo půl milionu lidí

ČTK / 22. 3. 2022 8:39

Pohřbu známého rabína se v Izraeli zúčastnilo půl milionu lidí Pohřbu prominentního izraelského rabína se  v ultraortodoxním městě Bnei Brak u Tel Avivu zúčastnilo kolem půl milionu truchlících, informuje agentura Reuters. Rabín Chaim Kanievsky, který byl odborníkem na židovské právo, zemřel v pátek ve věku 94 let. Izraelský premiér Naftali Bennett rabínovu smrt označil za "obrovskou ztrátu pro židovský lid". 

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
49%
 
Spíše ano
28%
 
Ne
20%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 39)