Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Nejvyšší soud zamítl dovolání ve sporu o hidžáb

Domácí zpravodajství

Nejvyšší soud zamítl dovolání ve sporu o hidžáb

ČTK / 5. 1. 2022 9:23

Nejvyšší soud zamítl dovolání pražské Střední zdravotnické školy proti zastavení řízení, které s ní dříve vedla somálská studentka kvůli nošení hidžábu při výuce. Dívka svou žalobu před časem stáhla, škola ale chtěla dosáhnout toho, aby soudy vydaly jasné stanovisko, zda lze nošení muslimského šátku zakázat, či ne.

Ze světa

Bojovník proti apartheidu arcibiskup Tutu byl pohřben v prosté dřevěné rakvi

ČTK / 3. 1. 2022 1:26

Bojovník proti apartheidu arcibiskup Tutu byl pohřben v prosté dřevěné rakvi Jihoafrická republika se na Nový rok rozloučila s emeritním arcibiskupem, bojovníkem proti režimu apartheidu a držitelem Nobelovy ceny za mír Desmondem Tutuem. Státního pohřbu v katedrále v Kapském městě, kde Tutu léta kázal proti rasovému útlaku, se zúčastnil i prezident JAR Cyril Ramaphosa.

Ze světa

Násilí na ženách je urážkou Boha, uvedl papež při novoroční bohoslužbě

ČTK / 1. 1. 2022 17:47

Násilí na ženách je urážkou Boha, uvedl papež při novoroční bohoslužbě Papež František důrazně vyzval k ukončení násilí páchaného na ženách; takové činy označil za urážku Boha. Učinil tak při mši ve Svatopetrské bazilice v den, kdy si římskokatolická církev připomíná slavnost Matky Boží.8672

Domácí zpravodajství

Do ulic vyrážejí tříkráloví koledníci, budou vybírat na pomoc potřebným

ČTK / 1. 1. 2022 16:38

Do ulic vyrážejí tříkráloví koledníci, budou vybírat na pomoc potřebným Dnes začíná 22. ročník tradiční Tříkrálové sbírky pořádané Charitou ČR na pomoc lidem v nouzi. Na rozdíl od loňského ledna, kdy se kvůli epidemické situaci akce konala výhradně on-line, letos do ulic opět vyrazí koledníci přestrojení za trojici biblických panovníků.

Domácí zpravodajství

Zástupci tří světových náboženství v ČR uctili oběti covidu a podpořili očkování

ČTK / 1. 1. 2022 10:59

Zástupci tří světových náboženství v ČR uctili oběti covidu a podpořili očkování Oběti pandemie nemoci covid-19 si včera v Praze připomněli čeští zástupci tří světových náboženství. Drželi minutu ticha za více než 36.000 zemřelých s covidem-19, vyslovili se pro překonávání názorových rozdělení společnosti a vyzvali k jednotě a podpoře protipandemických opatření včetně očkování.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
23%
 
Ne
23%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 77)