Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Kanadští původní obyvatelé nepřijali papežovo vyjádření lítosti

Ze světa

Kanadští původní obyvatelé nepřijali papežovo vyjádření lítosti

ČTK / 7. 6. 2021 22:45

Představitele kanadských původních obyvatel a přeživší neuspokojilo vyjádření papeže Františka, který dal v neděli najevo lítost nad nálezem ostatků 215 dětí na pozemku bývalé církevní internátní školy v Kanadě. Také mluvčí ministryně pro záležitosti původních obyvatel Carolyn Bennettové uvedla, že papežovo vyjádření není dostatečné.

Domácí zpravodajství

Biskup David vysvětil po požáru obnovený dřevěný kostelík v Gutech

ČTK / 7. 6. 2021 0:05

Biskup David vysvětil po požáru obnovený dřevěný kostelík v Gutech Stavba repliky vyhořelého dřevěného kostela Božího těla v třinecké části Guty vyšla na 33 milionů korun. Náklady na obnovu památky zničené úmyslně založeným požárem platila pojišťovna a výnos z veřejné sbírky. V kostelíku se dnes konala první bohoslužba. Apoštolský administrátor ostravsko-opavské diecéze Martin David při ní požehnal varhany, zvony a vysvětil celou stavbu. Zaznělo i slavnostní Te Deum.

Ze světa

Papež vyjádřil lítost nad nálezem ostatků dětí v katolické škole v Kanadě

ČTK / 6. 6. 2021 23:54

Papež vyjádřil lítost nad nálezem ostatků dětí v katolické škole v Kanadě Papež František dnes vyjádřil zármutek nad nálezem ostatků 215 dětí v bývalé katolické internátní škole pro domorodé děti v Kanadě a vyzval k respektování práv a kultury původního obyvatelstva. Kanadské politické a náboženské vůdce požádal, aby se pokusili dětská úmrtí objasnit a aby se snažili o usmíření.

Ze světa

Papež se v Maďarsku nechce sejít s Orbánem, dá přednost Slovensku

ČTK / 5. 6. 2021 16:47

Papež se v Maďarsku nechce sejít s Orbánem, dá přednost Slovensku Papež František se při své plánované zářijové návštěvě Maďarska nechce setkat s premiérem Viktorem Orbánem ani prezidentem Jánosem Áderem. Pokud hlava katolické církve skutečně odmítne pozvání nejvyšších maďarských představitelů, může to způsobit významnou diplomatickou roztržku

Ze světa

Mnichovský arcibiskup Reinhard Marx požádal papeže o uvolnění z funkce

ČTK / 5. 6. 2021 16:45

Mnichovský arcibiskup Reinhard Marx požádal papeže o uvolnění z funkce Mnichovský arcibiskup Reinhard Marx nabídl papeži Františkovi svou rezignaci. Ve svém dopise adresovaném papeži svůj krok podle německých médií zdůvodnil mimo jiné nedostatečným vypořádáním církve se skandály kolem sexuálního zneužívání.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
23%
 
Ne
23%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 77)