Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Jsem agent Kremlu, vtipkoval farář. Teď je obviněn z terorismu

Domácí zpravodajství

Jsem agent Kremlu, vtipkoval farář. Teď je obviněn z terorismu

iDNES.cz / 23. 4. 2021 18:51

Pravoslavného kněze Ivana Přemysla Hadravu z litoměřického chrámu svatého Václava minimálně rok sledovala policie a tajné služby. Policie Hadravu a další čtyři lidi zatkla a včera všechny obvinila z terorismu, jeho podpory a financování, protože se podle ní zapojili do bojů na Donbase.

Ze světa

Mladá Mexičanka lídry na klimatickém summitu kárala, papež popřál úspěch

ČTK / 23. 4. 2021 10:19

Mladá Mexičanka lídry na klimatickém summitu kárala, papež popřál úspěch Účastníci virtuálního summitu o změnách klimatu si včera na Den Země vyslechli i kritický projev 19leté aktivistky z ekologického hnutí Fridays For Future. Mexičanka Xiye Bastidaová světovým lídrům vzkázala, že "klimatickou krizi" způsobily činy lidí, jako jsou oni, a podpora systémů fungujících na úkor chudších regionů. Promluvil i papež František, který řekl, že svět je na pokraji katastrofy, a politikům popřál úspěch.

Domácí zpravodajství

Duka napsal Zemanovi: Pokud chce být ČR svobodným státem, musí být hrdá

ČTK / 22. 4. 2021 12:44

Duka napsal Zemanovi: Pokud chce být ČR svobodným státem, musí být hrdá Pokud chce být Česká republika svobodným a suverénním státem, musí být hrdá, aby dokázala chránit svou integritu a suverenitu, napsal prezidentu Miloši Zemanovi kardinál Dominik Duka. Text dnes zveřejnil na svém blogu. Klade v něm také otázku, zda silnější má právo jednat se slabším mocensky, anebo má povinnost respektovat jeho integritu a jeho práva.

Domácí zpravodajství

V nové řadě soutěže StarDance bude tančit i husitská farářka Martina Kopecká

ČTK, red. / 21. 4. 2021 0:11

V nové řadě soutěže StarDance bude tančit i husitská farářka Martina Kopecká V nové řadě letošního ročníku StarDance ... když hvězdy tančí bude mezi soutěžícími i farářka Církve československé husitské Martina Viktorie Kopecká. Kopecká  se v roce 2018 účastnila i katolické synody o mladých lidech v Římě jako jedna z mála žen.

Ze světa

Na Chrámové hoře v Jeruzalémě se modlily tisíce muslimů

ČTK / 19. 4. 2021 11:49

Na Chrámové hoře v Jeruzalémě se modlily tisíce muslimů Až 70.000 muslimů se přišlo pomodlit na Chrámovou horu v Jeruzalémě, kde stojí třetí nejposvátnější místo islámu mešita Al-Aksá. Šlo o modlitbu prvního pátku muslimského postního měsíce ramadánu, která bývá tradičně hojně navštěvovaná.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
49%
 
Spíše ano
28%
 
Ne
20%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 39)