Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
V nové řadě soutěže StarDance bude tančit i husitská farářka Martina Kopecká

Domácí zpravodajství

V nové řadě soutěže StarDance bude tančit i husitská farářka Martina Kopecká

ČTK, red. / 21. 4. 2021 0:11

V nové řadě letošního ročníku StarDance ... když hvězdy tančí bude mezi soutěžícími i farářka Církve československé husitské Martina Viktorie Kopecká. Kopecká  se v roce 2018 účastnila i katolické synody o mladých lidech v Římě jako jedna z mála žen.

Ze světa

Na Chrámové hoře v Jeruzalémě se modlily tisíce muslimů

ČTK / 19. 4. 2021 11:49

Na Chrámové hoře v Jeruzalémě se modlily tisíce muslimů Až 70.000 muslimů se přišlo pomodlit na Chrámovou horu v Jeruzalémě, kde stojí třetí nejposvátnější místo islámu mešita Al-Aksá. Šlo o modlitbu prvního pátku muslimského postního měsíce ramadánu, která bývá tradičně hojně navštěvovaná.

Ze světa

Polsko si dnes připomíná povstání ve varšavském židovském ghettu

ČTK / 19. 4. 2021 11:42

Polsko si dnes připomíná povstání ve varšavském židovském ghettu Polsko si dnes připomíná 78. výročí od vypuknutí povstání obyvatel židovského ghetta ve Varšavě, kteří se v zoufalém pokusu snažili odvrátit deportace do nacistických vyhlazovacích táborů. Jednalo se o největší ozbrojené povstání Židů za druhé světové války a také první městskou vzpouru v okupované Evropě.

Ze světa

V kapli svatého Jiří na hradě Windsor byl pohřben princ Philip

ČTK, red. / 17. 4. 2021 17:32

V kapli svatého Jiří  na hradě Windsor byl pohřben princ Philip Britskou státní hymnou dnes skončil pohřební obřad prince Philipa, manžela královny Alžběty II., který zemřel minulý pátek ve věku 99 let. Po úvodní minutě ticha se konal pohřební obřad v kapli svatého Jiří na hradě Windsor. Toho se vzhledem k pandemii účastnilo jen 30 hostů, převážně členů rodiny.  Tělo vévody z Edinburghu bylo po konci ceremoniálu uloženo do královské hrobky.

Ze světa

Australský biskup: Duch svatý rozněcuje synodalitu po celém světě

Getsemany.cz, mv / 16. 4. 2021 9:31

Australský biskup: Duch svatý rozněcuje synodalitu po celém světě Biskup australské arcidiecéze Brisbane Mark Coleridge  na svém Twitteru 27. března uvedl, že po online rozhovoru s irskými biskupy o plenárním sněmu v Austrálii se zdá být zřejmé, že Duch sv. rozněcuje synodalitu po celém světě: „Austrálie, Německo, Irsko, Itálie... kdo bude další?,“ 

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
23%
 
Ne
23%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 77)