Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Arabská křesťanka Karramová byla zvolena prezidentkou hnutí Fokoláre

Ze světa

Arabská křesťanka Karramová byla zvolena prezidentkou hnutí Fokoláre

Vlastní zpráva / 2. 2. 2021 1:03

Margaret Karramová byla zvolena za novou prezidentku Hnuti fokoláre. Po smrti zakladatelky hnutí Chiary Lubichové a po Marii Voceové, která právě ukončila svoje dvě volební období, se stala jeho třetí prezidentkou. Margaret Karramové je 58 let a je arabská křesťanka. Volbu ocenil plzeňský biskup Tomáš Holub a označil ji za skvělý signál pro cesty mezináboženského dialogu.

Domácí zpravodajství

Soud potvrdil zastavení sporu dívky a školy o nošení hidžábu

ČTK / 2. 2. 2021 0:52

Soud potvrdil zastavení sporu dívky a školy o nošení hidžábu Rozhodnutí o zastavení sporu muslimské studentky a pražské střední zdravotnické školy ohledně nošení hidžábu je pravomocné. Minulý týden ho potvrdil pražský městský soud. Zamítl tak odvolání školy, která se zastavením řízení nesouhlasila. 

Ze světa

Brazilští biskupové podali stížnost ke Světové zdravotnické organizaci (WHO) na prezidenta Bolsonara

ČTK / 1. 2. 2021 9:16

Brazilští biskupové podali stížnost ke Světové zdravotnické organizaci (WHO) na prezidenta Bolsonara Brazilská biskupská konference podala stížnost k Úřadu vysoké komisařky OSN pro lidská práva i ke Světové zdravotnické organizaci (WHO) na brazilského prezidenta Jaira Bolsonara kvůli jeho lehkovážnému přístupu k pandemii covidu-19. V Brazílii, která patří k nejhůře postiženým státům v této pandemii, se také v neděli opět konala řada demonstrací proti prezidentovi.

Ze světa

Vatikán zbavil bývalého biskupa obvinění ze sexuálního obtěžování

ČTK / 29. 1. 2021 17:44

Vatikán zbavil bývalého biskupa obvinění ze sexuálního obtěžování Vatikán zbavil bývalého amerického biskupa Josepha Harta obvinění ve 14 případech sexuálního zneužití mladistvých. Informovala o tom dnes agentura AP. S rozhodnutím se neztotožnil Hartův nástupce v čele diecéze ve Wyomingu. Devětaosmdesátiletý Hart veškerá obvinění odmítal.

Domácí zpravodajství

Evangelíci vyzvali k podpoře lidských práv v Bělorusku

ČTK / 27. 1. 2021 21:46

Evangelíci vyzvali k podpoře lidských práv v Bělorusku Českobratrská církev evangelická dnes vyzvala k podpoře lidských práv v Bělorusku. V zemi již více než půl roku lidé protestují proti diktátorskému režimu prezidenta Alexandra Lukašenka. 

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
24%
 
Ne
22%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 46)