Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Diecézní charita v Hradci Králové se obává kolapsu domácí péče. Hledá proto dobrovolníky

Domácí zpravodajství

Diecézní charita v Hradci Králové se obává kolapsu domácí péče. Hledá proto dobrovolníky

ČTK / 27. 10. 2020 21:22

Diecézní katolické charitě Hradec Králové chybí kvůli koronavirové nákaze zhruba 20 procent personálu a domácí zdravotní péči, kterou zajišťuje pro tisíce lidí, zvládá s vypětím všech sil. Vyzývá proto k výpomoci dobrovolníky.  Organizace působí v rámci královéhradecké diecéze v celém Královéhradeckém a Pardubickém kraji a částečně v kraji Vysočina, Středočeském a Libereckém kraji.

Domácí zpravodajství

Sváteční modlitba za domov se odehraje v rodinném hávu

ERC, red. / 27. 10. 2020 21:15

Sváteční modlitba za domov se odehraje v rodinném hávu Jako každý rok, připomene si i letos Ekumenická rada církví 28. říjen, den vzniku samostatného Československa, tradiční Modlitbou za domov. Vzhledem ke stávajícím preventivním opatřením proti koronavirové pandemii bude ale tento pořad, přenášený také Českou televizí, mít jiný formát, než jsou věřící zvyklí.

Ze světa

Německé kostely si kvůli zákazu kropenek pořizují dávkovače

ČTK / 24. 10. 2020 21:23

Německé kostely si kvůli zákazu kropenek pořizují dávkovače Pandemie nemoci covid-19 zasáhla v Německu i kostely, kde bylo z hygienických důvodů zakázáno používání kropenek se svěcenou vodou. Omezení pocítilo především Bavorsko, kde je silná katolická tradice. A právě proto se v této německé spolkové zemi velmi rozšířilo používání dávkovačů na svěcenou vodu.

Ze světa

Kardinál měl financovat odsouzení svého kolegy. Australská policie to prověří

ČTK / 23. 10. 2020 10:17

Kardinál měl financovat odsouzení svého kolegy. Australská policie to prověří Australští auditoři zabývající se finanční kriminalitou předali policii informaci o převodu více než 700.000 eur (19 milionů korun) z Vatikánu do Austrálie ve snaze zajistit odsouzení kardinála George Pella. S odvoláním na zdroje z Říma o tom dnes informoval list The Sydney Morning Herald. Australský soud loni Pella usvědčil ze zneužívání nezletilých v době, kdy byl arcibiskupem, a odsoudil ho k šestiletému žaláři. Letos ale nejvyšší soud rozsudek zrušil a nařídil Pellovo propuštění. Kardinál ve vězení strávil 13 měsíců, letos se vrátil do Vatikánu.

Ze světa

Papež podpořil registrovaná partnerství homosexuálů

ČTK/Vlastní zpráva / 21. 10. 2020 23:37

Papež podpořil registrovaná partnerství homosexuálů Papež František poprvé veřejně podpořil zákony, které umožňují homosexuálům vstoupit do registrovaného partnerství. Papež to uvedl v biografickém dokumentárním filmu Francesco rusko-amerického režiséra Jevgenije Afinejevského.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
22%
 
Ne
24%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 50)