Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Papež odstavil polského biskupa podezřelého z krytí pedofilie

Ze světa

Papež odstavil polského biskupa podezřelého z krytí pedofilie

ČTK / 26. 6. 2020 9:12

Papež František jmenoval nového správce jedné diecéze v Polsku, kde místní biskup čelí obviněním, že chránil kněze, o kterém věděl, že sexuálně zneužívá děti. Rozhodnutí přichází více než měsíc poté, co se vedení polské katolické církve rozhodlo předat případ biskupa Edwarda Janiaka Vatikánu k rozsouzení.

Domácí zpravodajství

Katolická církev vyčíslila ztrátu za dobu koronaviru na 220 milionů Kč

ČTK / 24. 6. 2020 8:29

Katolická církev vyčíslila ztrátu za dobu koronaviru na 220 milionů Kč Česká katolická církev vyčíslila své ztráty za dobu pandemie koronaviru na 220 milionů korun. Suma je předběžná a zahrnuje výpadek zisku z kostelních sbírek, výpovědi z pronájmu provozoven a bytů, které katolická církev spravuje, ztráty na vstupném do muzeí či z provozování hotelů a restaurací.

Domácí zpravodajství

Restituce přinesly 3950 soudních sporů, přes půlku jich skončilo

ČTK / 21. 6. 2020 18:08

Restituce přinesly 3950 soudních sporů, přes půlku jich skončilo Více než polovina z téměř 4000 soudních sporů zahájených při majetkovém vyrovnávání státu s církvemi už skončila. Vyplývá to ze zprávy o průběhu vydávání majetku podle zákona o majetkovém vyrovnání s církvemi a náboženskými společnostmi, kterou v pondělí předloží pro informaci vládě ministr kultury Lubomír Zaorálek (ČSSD).

Ze světa

Papež se setkal se zdravotníky z Lombardie, označil je za anděly

ČTK, red. / 21. 6. 2020 17:57

Papež se setkal se zdravotníky z Lombardie, označil je za anděly Papež František se dnes ve Vatikánu setkal se skupinou zdravotníků z Lombardie, kteří v posledních měsících sváděli tuhý boj s epidemií koronaviru. Jménem církve jim poděkoval za jejich „heroickou snahu“ a obětavost, kterou prokázali při neúnavné péči o nakažené. 

Ze světa

Británie: Centrální banka a anglikáni se omluvili za otrokářství

ČTK / 20. 6. 2020 22:10

Británie: Centrální banka a anglikáni se omluvili za otrokářství Zástupci britské centrální banky a anglikánské církve se dnes omluvili za historickou roli svých institucí v obchodování s otroky. Fakt, že vysoce postavení duchovní profitovali z otrokářství i z jeho zrušení, označila církevní mluvčí za "zdroj hanby", informoval zpravodajský web BBC. Debatu o minulosti v Británii vyvolala nedávná smrt amerického černocha George Floyda.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
49%
 
Spíše ano
24%
 
Ne
25%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 53)