Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Kostely se zřejmě pro bohoslužby otevřou až od 8. června, ale jen pro maximálně 50 osob

Domácí zpravodajství

Kostely se zřejmě pro bohoslužby otevřou až od 8. června, ale jen pro maximálně 50 osob

Vlastní zpráva / 14. 4. 2020 18:42

Vláda České republiky dnes předložila harmonogram uvolňování opatření přijatých proti šíření epidemie koronaviru.  Z uvedeného scénáře vyplývá, že kulturní, společenské a sportovní akce budou umožněny až od pondělí 8. června. Jedná se tedy zřejmě i o slavení bohoslužeb.

Domácí zpravodajství

Před 70 lety komunisté zlikvidovali činnost církevních řádů

ČTK / 13. 4. 2020 15:21

Před 70 lety komunisté zlikvidovali činnost církevních řádů V noci ze 13. na 14. dubna 1950 obklíčili členové komunistických policejních složek a Lidových milicí kláštery sedmi nejpočetnějších mužských řeholí, řeholníci byli nahnáni do připravených autokarů a rozvezeni do internačních táborů. Touto "bartolomějskou nocí" začala takzvaná Akce K, zaměřená na likvidaci církevních řádů a kongregací. 

Ze světa

Papež v prázdné bazilice vyzval k ukončení válek a k solidaritě v době pandemie

ČTK / 12. 4. 2020 22:15

Papež v prázdné bazilice vyzval k ukončení válek a k solidaritě v době pandemie Papež František dnes ve velikonočním poselství vyzval svět k zastavení všech ozbrojených konfliktů a také k solidaritě v době nynější pandemie nemoci covid-19. Tradiční požehnání Urbi et Orbi (Městu a světu) dnes papež pronesl krátce poté, co v téměř liduprázdné Svatopetrské bazilice ve Vatikánu sloužil liturgii na Hod boží velikonoční, kterou lidé z celého světa mohli sledovat v přímém přenosu na internetu nebo v televizi.

Ze světa

Italské církve vydaly společné ekumenické poselství. Volají nemějte strach!

Vlastní zpráva / 12. 4. 2020 16:19

Italské církve vydaly společné ekumenické poselství. Volají nemějte strach! „V očekávaní Velikonoc a zmrtvýchvstání, které naše církve slaví v různých termínech (12. dubna v západní tradici a 19. dubna ve východní), jsme na základě bratrství, které vyplývá z víry ve stejného Pána, opět cítili potřebu společně se vyjádřit tváří v tvář pandemii, která postihla naši zem a celý svět.“

Ze světa

Turínské plátno bylo předvedeno veřejnosti, má povzbudit věřící

ČTK / 12. 4. 2020 1:32

Turínské plátno bylo předvedeno veřejnosti, má povzbudit věřící Turínské plátno, ve kterém bylo, jak někteří křesťané věří, zabaleno Kristovo tělo po snětí ze kříže, dnes bylo předvedeno veřejnosti na virtuální výstavě. Mimořádné představení má povzbudit věřící po celém světě k modlitbám za ukončení pandemie koronaviru.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
49%
 
Spíše ano
24%
 
Ne
25%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 53)