Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Biskup Tomáš Holub svolá diecézní synodu

Domácí zpravodajství

Biskup Tomáš Holub svolá diecézní synodu

bip.cz, red. / 18. 9. 2023 11:13

Po konzultaci a doporučení kněžské rady, diecézní pastorační rady a okrskových vikářů biskup Tomáš Holub na pouti v Teplé v sobotu 9. září oznámil svůj záměr na 1. neděli adventní 3. prosince letošního roku vydat pastýřský list, kterým svolá diecézní synodu. Biskupství vítá, když budou věřící o tomto záměru diskutovat.

Ze světa

Papež Pius XII. měl podrobné informace o holokaustu, píše Corriere della Sera

ČTK / 17. 9. 2023 21:03

Papež Pius XII. měl podrobné informace o holokaustu, píše Corriere della Sera Papež Pius XII. měl za druhé světové války podrobné informace o nacistických zvěrstvech páchaných v okupovaném Polsku a o masovém vyvražďování v tamních nacistických vyhlazovacích táborech. S odkazem na nově objevenou korespondenci to napsal list Corriere della Sera, který ale dodává, že Vatikán tyto informace nezveřejňoval, protože se mohl obávat o bezpečí zdrojů z katolického odboje.

Ze světa

Macron se chce zúčastnit bohoslužby s papežem v Marseille, část veřejnosti jeho záměr kritizuje

ČTK, red. / 16. 9. 2023 22:07

Macron se chce zúčastnit bohoslužby s papežem  v Marseille, část veřejnosti jeho záměr kritizuje Francouzský prezident Emmanuel Macron dnes obhajoval svůj záměr účastnit se příští týden bohoslužby, kterou povede v jihofrancouzském Marseille papež František. Část veřejnosti a zejména krajně levicoví politici prezidentovu účast kritizují, protože podle nich odporuje principu odluky státu a církve. Podle Macrona je ale neutralita zachována.

Domácí zpravodajství

Biskupové se setkali s oběťmi zneužívání. Spolek Někdo ti uvěří kritizoval místa i formát setkání

Vlastní zpráva / 16. 9. 2023 21:33

Biskupové se setkali s oběťmi zneužívání. Spolek Někdo ti uvěří kritizoval místa i formát setkání Na setkání duchovních s oběťmi zneužívání dorazila 15. září odpoledne na Velehrad  asi desítka lidí. Diskutoval s nimi biskup Josef Nuzík. Besedě předcházela společná modlitba a bohoslužba. Stejné setkání s biskupem Wasserbauerem proběhlo i ve Staré Boleslavi. Spolek Někdo ti uvěří kritizoval místo i formát setkání. Církvi pak popřal, aby se vydala na dobrou cestu.

Domácí zpravodajství

Fiala nechce měnit pravidla peněžitých náhrad pro církve v tzv. restitucích

ČTK / 15. 9. 2023 20:57

Fiala nechce měnit pravidla peněžitých náhrad pro církve v tzv. restitucích Prlemiér Petr Fiala (ODS) nechce měnit pravidla peněžitých náhrad pro církve v takzvaných církevních restitucích. Podle něho je správné, aby platila tak, jak byla původně nastavena.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
23%
 
Ne
23%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 79)