Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Vatikán zvažuje exkomunikaci členů mafie a korupčníků

Ze světa

Vatikán zvažuje exkomunikaci členů mafie a korupčníků

ČTK / 22. 6. 2017 12:57

Papež František už dlouho ostře vystupuje proti korupci a mafii, nyní ale Vatikán zvažuje vypracování celé doktríny ohledně exkomunikace zkorumpovaných osob a katolíků napojených na mafii. Oznámil to italský tisk na závěr první mezinárodní konference o korupci a organizovaném zločinu, která se minulý týden konala ve Vatikánu.

Ze světa

Papež v lednu navštíví Chile a Peru

ČTK / 20. 6. 2017 8:57

Papež v lednu navštíví Chile a Peru Papež František v lednu příštího roku navštíví Chile a Peru. Oznámil to vatikánský mluvčí Greg Burke. Hlava římskokatolické církve podle něj přijala pozvání nejvyšších představitelů příslušných zemí a také místních biskupů.

Ze světa

Tisíce syrských uprchlíků se vrací oslavit konec ramadánu do své rodné země

ČTK/Reuters /red. / 19. 6. 2017 11:11

Tisíce syrských uprchlíků se vrací oslavit konec ramadánu do své rodné země Tisíce Syřanů přecházejí v těchto dnech s kufry, nákupními taškami a nemluvňaty v náručí syrsko-tureckou hranici na přechodu Cilvegözü. Vstupují do Sýrie, z níž uprchly před boji a kde by všichni rádi obnovili zase svůj původní život. V těchto dnech je k návratu láká, jak napsala agentura Reuters, blížící se svátek íd al-fitr, který se slaví po skončení muslimského postního měsíce ramadánu.

Domácí zpravodajství

Katoličtí věřící oslavili svátek Těla a Krve Páně. Pro jiné křesťany jde o problematický svátek

ČTK, red. / 19. 6. 2017 10:53

Katoličtí věřící oslavili svátek Těla a Krve Páně. Pro jiné křesťany jde o problematický svátek Ve Zlíně a na dalších místech republiky oslavili pod širým nebem katoličtí věřící svátek Těla a Krve Páně, dříve zvaný Boží Tělo. Svátek zavedl v roce 1264 papež Urban IV. Roku 1314 byl potvrzen Klementem V. V celé církvi se zvyk putovat v procesí s Nejsvětější svátostí rozšířil od 15. století. Z ekumenického hlediska se jedná o problematický svátek

Ze světa

Němečtí biskupové: Církev je vděčná za svědectví Helmuta Kohla

Radiovaticana.cz/red / 17. 6. 2017 21:45

Němečtí biskupové: Církev je vděčná za svědectví Helmuta Kohla Helmut Kohl chtěl a uměl ukazovat Evropě své křesťanské přesvědčení, píše předseda Německé biskupské konference, kardinál Reinhard Marx, v reakci na včerejší odchod na věčnost tohoto někdejšího spolkového kancléře a jednoho z nejvýznamnějších evropských politiků 20. století.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
50%
 
Spíše ano
27%
 
Ne
20%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 40)