Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Bývalý šéf kanceláře českobratrské církve Kocanda se stal ředitelem Národní knihovny

Domácí zpravodajství

Bývalý šéf kanceláře českobratrské církve Kocanda se stal ředitelem Národní knihovny

ČT 24 / 1. 6. 2017 12:10

Novým generálním ředitelem Národní knihovny bude podle České televize Martin Kocanda. Ve středu ho jmenoval ministr kultury Daniel Herman (KDU-ČSL). Bývalý vězeňský kaplan a vedoucí tajemník ústřední kanceláře Českobratrské církve evangelické vystřídá v čele knihovny památkáře Petra Kroupu. Jmenování Kocandy vyvolalo protesty odborářů, podle nich nemá náležité odborné zkušenosti, píše server ČT24.

Domácí zpravodajství

Tomáš Holub jmenoval nového karlovarského "biskupa"

ČTK, kt / 1. 6. 2017 0:46

Tomáš Holub jmenoval nového karlovarského Plzeňský biskup Tomáš Holub jmenoval svého přímého zástupce pro Karlovarský kraj. Generální vikář pro Karlovarský kraj je nová funkce, která dosud v diecézi nebyla. Holub, který se stal biskupem před rokem, pro ní vybral loketského faráře a soudce na diecézním soudu v Plzni Jiřího Majkova. Jeho jméno oznámil biskup ve středu při oslavách vzniku diecéze, kterou založil k 31. květnu 1993 papež Jan Pavel II.

Ze světa

Trudeau vyzval ve Vatikánu papeže, aby se omluvil indiánům za přehmaty církve

ČTK / 30. 5. 2017 11:32

Trudeau vyzval ve Vatikánu papeže, aby se omluvil indiánům za přehmaty církve Kanadský premiér Justin Trudeau dnes vyzval papeže k navštěvě Kanady, aby se tam omluvil domorodým indiánům za špatné zacházení ze strany katolické církve. Indiánské děti musely v Kanadě po desítky let nuceně chodit do internátních škol, kde byly odříznuty od své původní kultury s cílem asimilovat je. Trudeau výzvu přednesl během návštěvy Vatikánu.

Ze světa

V Rusku začali zatýkat svědky Jehovovi

Vlastní zpráva / 30. 5. 2017 11:17

V Rusku začali zatýkat svědky Jehovovi Ve vyšetřovací vazbě ve středoruském městě Orjol skončil dánský občan Dennis Christensen, obviněný z organizace činnosti extremistické organizace. Ruští policisté jej zatkli minulý týden během společného čtení bible s dalšími členy náboženské společnosti Svědkové Jehovovi, nedávno zakázané v Rusku. O případu dnes informoval ruský list Vedomosti.

Ze světa

Patriarcha Kirill přirovnal sňatky homosexuálů k nacistickým zákonům

ČTK / 30. 5. 2017 11:11

Patriarcha Kirill přirovnal sňatky homosexuálů k nacistickým zákonům  Hlava ruské pravoslavné církve, moskevský patriarcha Kirill přirovnal západní zákony dovolující homosexuálům uzavírat manželství k nacistickým zákonům. "Rozvracejí mravní povahu člověka a vyvolávají stejné pobouření jako zákony fašistického Německa," prohlásil podle serveru ruské redakce BBC.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
23%
 
Ne
23%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 47)