Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Ve Wittenbergu se chystá výstava k 500. výročí reformace

Ze světa

Ve Wittenbergu se chystá výstava k 500. výročí reformace

ČTK / 18. 5. 2017 7:50

V sobotu začne ve východoněmeckém městě Wittenberg světová výstava u příležitosti 500. výročí zahájení reformace. Město, v němž Martin Luther podle legendy přibil svých 95 tezí na dveře zdejšího kostela, počítá s tím, že si desítky atrakcí do 10. září prohlédne na půl milionu návštěvníků.

Domácí zpravodajství

Ekumenická bohoslužba za krajinu zakončí pouť od románského kostela Stětí sv. Jana Křtitele

Vlastní zpráva / 18. 5. 2017 7:08

Ekumenická bohoslužba za krajinu zakončí pouť od románského  kostela Stětí sv. Jana Křtitele Ekologická sekce České křesťanské akademie ve spolupráci s občanskými sdruženími a s městskou částí Praha-Suchdol zvou na již desátou ekumenickou bohoslužbu za krajinu v sobotu 27. května v 15 hodin na levém břehu Vltavy, na zahradě nad Sedleckými skalami. Bohoslužbě předchází pouť od románského kostela Stětí sv. Jana Křtitele v Dolních Chabrech; začíná v 11 hodin a vede pěšky krajinou se zastávkami.

Domácí zpravodajství

V radě Luterského světového svazu zasedne poprvé i Češka

e-cirkev.cz / 16. 5. 2017 21:27

V radě Luterského světového svazu zasedne poprvé i Češka Olga Navrátilová z Českobratrské církve evangelické se stala první Češkou v radě Luterského světového svazu. Byla zvolena na dvanáctém valném shromáždění svazu, které se ve Windhoeku v Namibii koná v těchto dnech.

Domácí zpravodajství

Synod Slezské evangelické církve uvede do úřadu nového biskupa Tyrlíka. Připomene výročí reformace

sceav / 16. 5. 2017 9:48

Synod Slezské evangelické církve uvede do úřadu nového biskupa Tyrlíka. Připomene výročí reformace 32. řádný synod Slezské církve evangelické augsburského vyznání (SCEAV) se bude konat ve dnech 19. a 20. května v budově Diakonického a vzdělávacího centra Vladislava Santariuse v Českém Těšíně. V jubilejním roce, kdy si církve připomínají pětisté výročí začátku reformace, bude hlavním tématem synodu právě poselství Reformace. Letos v květnu také dochází k výměně biskupů. Úřad po šesti letech opouští Jan Wacławek a jeho post přejímá Tomáš Tyrlík

Domácí zpravodajství

Na konci týdne zasedá synod Českobratrské církve evangelické

red. / 15. 5. 2017 13:36

Na konci týdne zasedá synod Českobratrské církve evangelické Praze se ve dnech 18.-20. května koná 3. zasedání 34. synodu Českobratrské církve evangelické. Synod se na svém letošním setkání bude zabývat například hospodařením církve, změnami církevních zřízení a řádů, novým logem, budovami škol Evangelické akademie v Praze nebo právem farářů oddávat. Na programu je i jednání o novém evangelickém zpěvníku či strategickém plánu církve.května 2017 v Praze.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
23%
 
Ne
23%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 78)