Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Synod Slezské evangelické církve uvede do úřadu nového biskupa Tyrlíka. Připomene výročí reformace

Domácí zpravodajství

Synod Slezské evangelické církve uvede do úřadu nového biskupa Tyrlíka. Připomene výročí reformace

sceav / 16. 5. 2017 9:48

32. řádný synod Slezské církve evangelické augsburského vyznání (SCEAV) se bude konat ve dnech 19. a 20. května v budově Diakonického a vzdělávacího centra Vladislava Santariuse v Českém Těšíně. V jubilejním roce, kdy si církve připomínají pětisté výročí začátku reformace, bude hlavním tématem synodu právě poselství Reformace. Letos v květnu také dochází k výměně biskupů. Úřad po šesti letech opouští Jan Wacławek a jeho post přejímá Tomáš Tyrlík

Domácí zpravodajství

Na konci týdne zasedá synod Českobratrské církve evangelické

red. / 15. 5. 2017 13:36

Na konci týdne zasedá synod Českobratrské církve evangelické Praze se ve dnech 18.-20. května koná 3. zasedání 34. synodu Českobratrské církve evangelické. Synod se na svém letošním setkání bude zabývat například hospodařením církve, změnami církevních zřízení a řádů, novým logem, budovami škol Evangelické akademie v Praze nebo právem farářů oddávat. Na programu je i jednání o novém evangelickém zpěvníku či strategickém plánu církve.května 2017 v Praze.

Domácí zpravodajství

Noc kostelů otevře 9. června v Česku na 1500 chrámů

ČTK / 15. 5. 2017 13:15

Noc kostelů otevře 9. června v Česku na 1500 chrámů Přibližně 1500 chrámů, kostelů a modliteben otevře 9. června po celé České republice už tradiční Noc kostelů. Otevírat se budou i prostory, kam se běžně nelze podívat a vstup bude všude zdarma. Během Noci kostelů se mohou lidé setkat s křesťanstvím jak v podobě prohlídky architektonických skvostů, tak prostřednictvím setkání s jeho představiteli i s jeho idejemi.

Domácí zpravodajství

Barokní slavnosti Navalis na Karlově mostě zpestří i parušutisté

ČTK,red / 15. 5. 2017 13:02

Barokní slavnosti Navalis na Karlově mostě zpestří i parušutisté Devátý ročník Svatojánských slavností Navalis dnes nabídne průlet rogal i premiéru hudebního díla skladatele Kryštofa Marka. Součástí slavnosti na počest svatého Jana Nepomuckého bude seskok parašutistů včetně průletu pod obloukem Karlova mostu v místě Nepomuckého mučednické smrti.

Kultura

V dominikánském klášteře pořádají konferenci o financování památek

PROPAMÁTKY.cz / 15. 5. 2017 9:52

V dominikánském klášteře pořádají konferenci o financování památek V úterý 30. května se v dominikánském klášteře v Praze koná konference MÁME VÝBRÁNO. Konference pravidelně prezentuje možnosti financování obnovy kulturního dědictví a napomáhá sdílení zkušeností a příkladů dobré praxe. Dnes je poslední den registrace za zvýhodněnou cenu.  

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
53%
 
Spíše ano
22%
 
Ne
23%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 83)