Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Křesťanskému guvernérovi Jakarty hrozí trest za údajnou urážku koránu

Ze světa

Křesťanskému guvernérovi Jakarty hrozí trest za údajnou urážku koránu

ČTK/red / 20. 4. 2017 19:39

Indonéská prokuratura žádá kvůli údajné urážce koránu dvouletý podmíněný trest pro guvernéra hlavního města Jakarty. Pokud by v této dvouleté lhůtě spáchal trestný čin, hrozil by mu až rok vězení. Guvernér Basuki Tjahaja Purnama je křesťan a příslušník menšinového etnika Číňanů.

Ze světa

Devadesáté narozeniny strávil Benedikt XVI. v kruhu svých krajanů

radiovaticana.cz / 18. 4. 2017 21:43

Devadesáté narozeniny strávil Benedikt XVI. v kruhu svých krajanů Devadesáté narozeniny Benedikta XVI. připadly na velikonoční neděli. Jejich oslavu však přenesl emeritní papež na pondělí. Kromě jeho o tři roky staršího bratra Georga za ním do kláštera Mater Ecclesiae uprostřed Vatikánských zahrad přijela také delegace z Bavorska, vedená premiérem této spolkové země, Horstem Seehoferem,

Ze světa

V západní Číně se zapálil tibetský mnich. Již více jak sto lidí sebeupálení nepřežilo

ČTK / 18. 4. 2017 13:02

V západní Číně se zapálil tibetský mnich. Již více jak sto lidí sebeupálení nepřežilo Tibetský buddhistický mnich se zapálil v západní Číně na protest proti vládě Pekingu nad Tibetem. Podle očitých svědků upálení přihlížela řada lidí, kteří křičeli hesla za nezávislost Tibetu nebo se modlili za návrat tibetského buddhistického vůdce dalajlamy, který žije v exilu v Indii.

Ze světa

Vůdce válečného Slovenského státu a katolický kněz Tiso byl před 70 lety popraven

ČTK / 18. 4. 2017 10:30

Vůdce válečného Slovenského státu a katolický kněz Tiso byl před 70 lety popraven Katolický farář a vrcholný představitel válečné Slovenské republiky Jozef Tiso patří k nejkontroverznějším osobnostem moderních slovenských dějin. Zatímco pro část Slováků je mučedníkem, jenž dokázal svému národu zajistit samostatný stát, pro jiné zůstává představitelem autoritářského režimu, který poslal na smrt desetitisíce židovských občanů. Od smrti Jozefa Tisa, který za své politické skutky skočil na popravišti, uplynulo dnes 18. dubna 70 let.

Ze světa

Papež při velikonočním poselství prosil o mír ve světě. Odsoudil útok na uprchlíky v Sýrii

ČTK, red. / 17. 4. 2017 0:32

Papež při velikonočním poselství prosil o mír ve světě. Odsoudil útok na uprchlíky v Sýrii Křesťané si připomínají zmrtvýchvstání Ježíše Krista a papež František při této příležitosti každoročně na Svatopetrském náměstí pronáší velikonoční poselství a uděluje požehnání Městu a světu (Urbi et Orbi). Dopoledne František sloužil před vchodem do baziliky eucharistickou bohoslužbu. František ve svém velikonočním poselství odsoudil sobotní zabíjení v Sýrii a označil ho za další nepochopitelný útok na prchající. Po útoku na evakuační konvoj  zemřelo podle posledných zpráv až 126 lidí, více jak polovina z nich byly děti.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
54%
 
Spíše ano
21%
 
Ne
22%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 90)