Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Egyptští koptové truchlí za oběti útoků, omezí oslavy Velikonoc

Ze světa

Egyptští koptové truchlí za oběti útoků, omezí oslavy Velikonoc

ČTK / 12. 4. 2017 21:53

Egyptští koptové letos omezí oslavy Velikonoc pouze na liturgie v kostelích. Truchlí za 45 obětí atentátů spáchaných o Květné neděli ve dvou koptských kostelech na severu Egypta, informují dnes zahraniční média. Vláda kvůli útokům vyhlásila v zemi tříměsíční výjimečný stav.

Domácí zpravodajství

Litoměřický biskup Jan Baxant byl hospitalizován

ČTK, red. / 12. 4. 2017 21:48

Litoměřický biskup Jan Baxant byl hospitalizován Litoměřický biskup Jan Baxant byl dnes hospitalizován se srdeční příhodou. Jeho stav je nyní stabilizován. ČTK to řekla mluvčí litoměřického biskupství Jana Michálková. Bližší informace nebude biskupství sdělovat.  

Ze světa

Le Penová vyvolala nevoli popřením odpovědnosti Francie za Židy

ČTK / 11. 4. 2017 12:12

Le Penová vyvolala nevoli popřením odpovědnosti Francie za  Židy Krajně pravicová prezidentská kandidátka Marine Le Penová vyvolala ve Francii bouři nevole, když popřela odpovědnost francouzského státu za hromadné zatýkání Židů v Paříži během druhé světové války. Svým názorem dnes vyprovokovala protesty svých politických rivalů a také izraelské vlády.

Ze světa

Velký imám mešity Al-Azhar: Terorismus nemá vlast, ani náboženské vyznání

Radiovaticana / 10. 4. 2017 21:22

Velký imám mešity Al-Azhar: Terorismus nemá vlast, ani náboženské vyznání „To, co se stalo v Egyptě, je zbabělý útok vykonaný rukou zpustlé skupiny, která se poskvrnila zločiny, jež Alláh odmítá“, prohlásil v souvislosti s atentáty ve své vlasti velký imám mešity Al-Azhar. Šejk Ahmad al-Tajíb se ohradil proti hlasům, které si nárokují domnělou náboženskou motivaci nedělních útoků na křesťanské kostely.

Ze světa

Počet obětí útoků v Egyptě vzrostl na 43, Sísí nasadil armádu

ČTK / 9. 4. 2017 12:34

Počet obětí útoků v Egyptě vzrostl na 43, Sísí nasadil armádu Při explozi v křesťanském kostele na severu Egypta dnes bylo zabito 21 lidí, nejméně 50 dalších bylo zraněno. Nejnovější bilanci násilného incidentu, který se stal o Květné neděli, jíž pro křesťany začíná pašijový týden, zveřejnila egyptská státní televize s odvoláním na údaje ministerstva zdravotnictví.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
54%
 
Spíše ano
21%
 
Ne
22%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 89)