Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Salesián Zeman bude blahořečen

Ze světa

Salesián Zeman bude blahořečen

ČTK / 9. 3. 2017 10:10

Slovenský salesiánský kněz Titus Zeman, který byl za komunizmu pronásledován a který zemřel v roce 1969, bude blahořečen. Papež František schválil dekret o mučednictví Zemana, což umožňuje jeho vyhlášení za blahoslaveného. ČTK o tom informovala tisková kancelář Konference biskupů Slovenska.

Domácí zpravodajství

Podmínka pro Bartoše za protižidovský text v Polné platí

ČTK / 7. 3. 2017 18:38

Podmínka pro Bartoše za protižidovský text v Polné platí Krajský soud v Brně dnes potvrdil předsedovi Národní demokracie Adamu B. Bartošovi roční podmínku s odkladem na dva roky za protižidovský text v Polné na Jihlavsku. Trest mu uložil jihlavský okresní soud loni, Bartoš se proti němu odvolal. Rozsudek je pravomocný, lze ale proti němu podat dovolání k Nejvyššímu soudu.

Domácí zpravodajství

Petr Jašek se po súdánském vězení pomalu chystá na další africkou misi

ČTK / 6. 3. 2017 12:27

Petr Jašek se po súdánském vězení pomalu chystá na další africkou misi Dlouholetý pracovník organizace Hlas mučedníků Petr Jašek, který strávil 14,5 měsíce v súdánských věznicích, předpokládá, že se i po této trpké zkušenosti do Afriky vrátí. Jeho další cesta by mohla vést do Nigérie, kde jsou každý den pronásledováni, mučeni a zabíjeni křesťané.

Domácí zpravodajství

Nový zvon pro sv. Havla má připomínat odkaz Václava Havla

ČTK,red / 5. 3. 2017 20:51

Nový zvon pro sv. Havla má připomínat odkaz Václava Havla Stovky lidí dnes přilákal převoz nového zvonu Václav z Hradčanského náměstí do kostela sv. Havla na Starém Městě pražském. Zvonu, který má připomínat odkaz bývalého prezidenta Václava Havla, předtím požehnali duchovní během ekumenické bohoslužby za oběti totality v katedrále Sv. Víta, Václava a Vojtěcha sloužené kardinálem Dominikem Dukou a představiteli dalších církví.

Ze světa

Komise zveřejnila výsledky vyšetřování nálezu hromadného hrobu dětí z katolického sirotčince v Irsku

ČTK,red / 5. 3. 2017 16:48

Komise zveřejnila výsledky vyšetřování nálezu hromadného hrobu dětí z katolického sirotčince v Irsku V bývalém katolickém sirotčinci v Irsku se našel hromadný hrob s ostatky mnoha malých dětí. K tomu totu nálezu došlo již před třemi léty. V pátek pak po několikaletém vyšetřování byla zveřejněna vyšetřovací zpráva komise, kterou irská vláda pověřila zjištěním osudu zhruba 800 dětí, které zde v minulém století zemřely a nejspíš byly i anonymně pochované. Podle prvních testů, děti pochované v objeveném hrobě byly ve věku od 35 týdnů do tří let.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
50%
 
Spíše ano
27%
 
Ne
20%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 40)