Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Papežovu komisi proti zneužívání dětí opustila zástupkyně obětí

Ze světa

Papežovu komisi proti zneužívání dětí opustila zástupkyně obětí

ČTK / 1. 3. 2017 22:55

Kvůli frustraci z neochoty vatikánských úřadů spolupracovat rezignovala dnes irská občanka Marie Collinsová na své členství v komisi bojující proti zneužívání nezletilých v katolické církvi. Collinsová se v dětství sama stala obětí sexuálního zneužívání a byla posledním členem komise s podobným tragickým zážitkem.

Ze světa

Podle kanadského imáma teroristé nejsou ani muslimové, ani křesťané, ani židé

Vlastní zpráva / 1. 3. 2017 16:26

Podle kanadského imáma teroristé nejsou ani muslimové, ani křesťané, ani židé Silný hlas imáma Hassana Guilleta rezonoval podle kanadského serveru Presence Infromation Religieuse v neděli odpoledne v kanadském městě Saint-Jean-sur-Richelieu. „Terorismus je zločin,“ zdůraznil v chrámu sv. Jana Evangelisty před 200 lidmi, kteří se zúčastnili mezináboženského setkání, jež organizovala místní farnost ve spolupráci s Kulturním centrem Al-Imane.

Ze světa

Opoziční slovenské hnutí chce prosadit zákaz výstavby mešit

ČTK/red / 1. 3. 2017 7:45

Opoziční slovenské hnutí chce prosadit zákaz výstavby mešit Opoziční slovenské hnutí Jsme rodina-Boris Kollár chce zákonem prosadit zákaz výstavby mešit na Slovensku. Svůj návrh zdůvodnilo tím, že mešity představují bezpečnostní riziko. Islámská nadace na Slovensku v reakci uvedla, že jde o další krok namířený proti muslimské komunitě, jež v zemi není příliš početná.

Domácí zpravodajství

Šéf žalobců Zeman žádá přísnější kvalifikaci skutků bývalého kněze Tvrdoně

ČTK / 1. 3. 2017 7:37

Šéf žalobců Zeman žádá přísnější kvalifikaci skutků bývalého kněze Tvrdoně Nejvyšší státní zástupce Pavel Zeman v dovolání prosazuje přísnější právní kvalifikaci některých skutků, jichž se podle pravomocného rozsudku dopustil bývalý havlíčkobrodský duchovní Erik Tvrdoň. Muž si vyslechl tříletý nepodmíněný trest za pohlavní zneužívání a sexuální nátlak vůči několika ženám. Zeman se domnívá, že se muž dopustil i znásilnění.

Domácí zpravodajství

Popeleční středou začíná postní období

ČTK/red / 1. 3. 2017 7:20

Popeleční středou začíná postní období Křesťanům dnes Popeleční středou začíná čtyřicetidenní postní období před Velikonocemi. Zejména dnešek je dnem přísného půstu. Lidé by měli v jídelníčku vynechat maso, nebo se alternativně mohou vzdát dočasně věcí, na které jsou zvyklí a které jim ulehčují život.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
22%
 
Ne
24%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 50)