Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet

Ze světa

Soud v Německu potrestal tragický pokus o vymítání ďábla

ČTK / 22. 2. 2017 22:39

Šestiletý trest vězení uložil v úterý německý soud Jihokorejce, kterou označil za hlavní strůjkyni rituálu vymítání ďábla, jenž předloni skončil smrtí domněle posedlé ženy. Čtyři další obžalovaní včetně šestnáctiletého syna oběti dostali podmíněný trest.

Domácí zpravodajství

Prazdroj pošle na Velikonoce papeži do Vatikánu pivo se zvonem

ČTK / 22. 2. 2017 20:01

Prazdroj pošle na Velikonoce papeži do Vatikánu pivo se zvonem Tradiční velikonoční várka plzeňského ležáku pro papeže Františka bude letos doplněna o 30centimetrový zvon, k jehož výrobě se používá pivo Pilsner Urquell. Desetikilogramový zvon s pečetí, která připomene letošní 175. výročí značky, vyrábí jedna z nejznámějších slovenských zvonařských rodin Trvalcových.

Domácí zpravodajství

Evangelíci udělili biskupu Radkovskému medaili vděčnosti

e-cirkev.cz / 21. 2. 2017 22:49

Evangelíci udělili biskupu Radkovskému medaili vděčnosti Medaili vděčnosti převzal  v pondělí 20. února z rukou synodní rady Českobratrské církve evangelické emeritní biskup římskokatolické plzeňské diecéze František Radkovský. Synodní rada chce tímto krokem vyjádřit uznání za jeho službu. Váží si dlouholeté výborné spolupráce a utváření vstřícných ekumenických vztahů.

Domácí zpravodajství

Duka: Nekontrolovaná migrace může společnost poznamenat

ČTK / 21. 2. 2017 14:57

Duka: Nekontrolovaná migrace může společnost poznamenat Nekontrolovaná migrace může mít podle pražského arcibiskupa Dominika Duky negativní dopad na společnost; varováním v této souvislosti je vývoj v západoevropských zemích. Duka to dnes řekl v Bratislavě na konferenci o náboženství a migraci.

Ze světa

Teroristé v Egyptě hrozí dalšími útoky na křesťany

ČTK / 20. 2. 2017 22:32

Teroristé v Egyptě hrozí dalšími útoky na křesťany Egyptská teroristická skupina napojená na takzvaný Islámský stát (IS) dnes na internetu zveřejnila video sebevražedného atentátníka, který loni v prosinci v kostele v Káhiře zabil téměř 30 lidí. Dvacetiminutové video komentuje extremista, který tvrdí, že islámští radikálové útoky na koptské křesťany znásobí.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
54%
 
Spíše ano
21%
 
Ne
22%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 85)