Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Tomáš Halík reprezentuje evropskou teologii v Africe

Ze světa

Tomáš Halík reprezentuje evropskou teologii v Africe

red / 30. 1. 2017 11:18

Ve dnech 30. ledna až 5. února se koná v Angole historické setkání předních afrických a evropských katolických teologů. Na pozvání arcibiskupa z Luandy a prezidenta katolické biskupské konference Angoly mons. Filomena Diase na konferenci vystoupí s jedním z hlavních referátů rovněž český teolog a nositel Templetonovy ceny prof. Tomáš Halík.

Ze světa

Súdán poslal Petra Jaška na 20 let do vězení

ČTK/red / 29. 1. 2017 16:59

Súdán poslal Petra Jaška na 20 let do vězení Súdánský soud dnes poslal na 20 let do vězení českého občana Petra Jaška. Uznal ho vinným ve všech bodech obžaloby, včetně špionáže, sdělilo ČTK ministerstvo zahraničí ČR.

Domácí zpravodajství

Evangelická Diakonie mění vedení, novým ředitelem bude Soběslavský

Vlastní zpráva / 29. 1. 2017 22:26

Evangelická Diakonie mění vedení, novým ředitelem bude Soběslavský Na post ředitele Diakonie ČCE nastoupí od začátku dubna Jan Soběslavský. Vystřídá tak dosavadního ředitele organizace Petra Haška, který Diakonii vedl od dubna 2014.

Ze světa

Papež František nechce být na vatikánských euromincích

ČTK / 28. 1. 2017 9:40

Papež František nechce být na vatikánských euromincích Papež František si nepřeje, aby vatikánské euromince nadále zdobil jeho obličej. Rozhodl proto, že při ražbě nových vatikánských eur a centů bude na straně, která zobrazuje motivy z jednotlivých zemí platících evropskou měnou, znázorněn papežský znak.

Domácí zpravodajství

České feministky vyjadřily solidaritu s ruskými ženami kvůli změnám v zákonu o domácím násilí

Vlastní zpráva / 27. 1. 2017 14:18

České feministky vyjadřily solidaritu s ruskými ženami kvůli změnám v zákonu o domácím násilí Ve středu 11. ledna přijala Státní duma v Rusku v prvním čtení návrh změny zákona o domácím násilí, ve kterém je zbití “blízkého příbuzného” označováno za trestný čin. Jedná se o zákon umožňující trestat pachatele, kteří se dopustili násilí na svých rodičích, sourozencích, dětech, manželkách a manželech a blízkých příbuzných. Podle navrhovatelů pozměnění zákona by již domácí násilí nemělo být zhodnoceno  jako trestný čin, ale jako přestupek, za který hrozí pokuta. Proti tomuto návrhu protestovala v Praze před ruskou ambasádou i malá skupina českých křesťanských feministek. 

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
23%
 
Ne
23%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 79)