Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Velmistr řádu maltézských rytířů rezignoval. Nesouhlasil s vatikánskými zásahy do chodu řádu

Domácí zpravodajství

Velmistr řádu maltézských rytířů rezignoval. Nesouhlasil s vatikánskými zásahy do chodu řádu

ČTK, red. / 25. 1. 2017 9:18

Muž číslo jedna v hierarchii Řádu maltézských rytířů sáhl ke zřídka vídanému kroku a rezignoval na svou funkci kvůli sporu s Vatikánem. Informovala o tom dnes agentura Reuters s odvoláním na mluvčího řádu. Spor řádu s vedením církve se táhne již od prosince a pravděpodobně jde o rozdávání prezervativů v rámci projektů řádu v Myamaru. Může jít ale jen o zástupný důvod..

Ze světa

V Egyptě končí téměř polovina manželství rozvodem. Prezident chce proti tomu bojovat

ČTK / 25. 1. 2017 9:04

V Egyptě končí téměř polovina manželství rozvodem. Prezident chce proti tomu bojovat Egyptský prezident Abdal Fattáh Sísí chce nový zákon, který ztíží rozvody. Prezidentovi se nelíbí, že nyní je rozvodovost v Egyptě příliš vysoká. V televizním vysílání dnes řekl, že zákon by měl mužům zakázat rozvést se s manželkou jen ústně, jak jim to umožňuje víra. Nově by bylo potřeba, aby u rozvodu byl islámský duchovní, uvedla agentura AP.

Domácí zpravodajství

Jurečka: Církevní restituce se blíží ke konci

ČTK / 23. 1. 2017 17:28

Jurečka: Církevní restituce se blíží ke konci Od letošního roku převelel ministr zemědělství Marian Jurečka (KDU-ČSL) 80 ze 150 pracovníků, které nabral Státní pozemkový úřad ČR (SPÚ) před startem církevních restitucí, do dalších podřízených organizací. Restituce se podle něj chýlí ke konci.

Ze světa

Rozsudek nad Petrem Jaškem soud v Súdánu o týden odložil

ČTK/red / 23. 1. 2017 16:02

Rozsudek nad Petrem Jaškem soud v Súdánu o týden odložil Soud v Chartúmu dnes o týden odložil vynesení rozsudku nad Čechem Petrem Jaškem, který v Súdánu čelí obvinění z protistátní činnosti a dalších zločinů. ČTK to řekl europoslanec Tomáš Zdechovský, který případ sleduje a dlouhodobě se v něm angažuje.

Domácí zpravodajství

Kardinál Vlk je vážně nemocen, podstoupí chemoterapii

Vlastní zpráva / 22. 1. 2017 23:48

Kardinál Vlk je vážně nemocen, podstoupí chemoterapii Kardinál Miloslav Vlk je vážně nemocen. Na svém webu kardinal.cz zveřejnil informaci o tom, že mu byla diagnostikována rakovina plic. Duchovního nyní čeká ozařování. Vlk měl zdravotní problémy už v závěru loňského roku. Tehdy jej trápilo hlavně rameno. Jeho stav se zhoršil na Štědrý den, kdy přizvaní lékaři dospěli k závěru, že je třeba jej ihned hospitalizovat. Po Novém roce lékaři po opakovaných vyšetřeních zjistili, že příčina bolesti není v ramenním kloubu. CT vyšetření a bronchoskopie odhalily rakovinu plic s metastázemi do kostí, uvádí server Aktuálně.cz.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
26%
 
Ne
19%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 42)