Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Papež varoval před hledáním spasitele v době krize. Připomněl i Adolfa Hitlera

Ze světa

Papež varoval před hledáním spasitele v době krize. Připomněl i Adolfa Hitlera

ČTK,red / 22. 1. 2017 23:21

Papež František prohlásil, že počká na činy nového amerického prezidenta Donalda Trumpa a teprve podle nich si na něj vytvoří názor. Papež to řekl v rozhovoru, který v sobotu večer otiskl španělský list El País. Na otázku ohledně populistických politických vůdců, kteří nyní vystupují do popředí ve Spojených státech a v Evropě, papež varoval před hledáním spasitele v době krize.

Ze světa

Ve Washingtonu se uskutečnila bohoslužba za prezidenta Trumpa

ČTK / 22. 1. 2017 23:16

Ve Washingtonu se uskutečnila bohoslužba za prezidenta Trumpa Ve washingtonské Národní katedrále svatého Petra a Pavla se v sobotu uskutečnila tradiční bohoslužba u příležitosti páteční inaugurace nového amerického prezidenta Donalda Trumpa. Přítomni byli křesťanští, židovští, muslimští či sikhští náboženští představitelé. V přední řadě seděl Trump s manželkou Melanií a s viceprezidentem Mikem Pencem a jeho ženou Karen.

Ze světa

Papež vyzval Trumpa k podpoře chudých, lidské důstojnosti a svobody

ČTK / 21. 1. 2017 1:21

Papež vyzval Trumpa k podpoře chudých, lidské důstojnosti a svobody Papež František dnes vyzval amerického prezidenta Donalda Trumpa, aby podporoval lidskou důstojnost a svobodu v celém světě. Podle italské tiskové agentury ANSA tak učinil bezprostředně po Trumpově inauguraci ve Washingtonu.

Ze světa

Kvůli výběru prezidentského kandidáta se mi věřící zpovídali, říká český farář působící v New Yorku

ČTK / 20. 1. 2017 16:15

Kvůli výběru prezidentského kandidáta se mi věřící zpovídali, říká český farář působící v New Yorku New York byl během loňských prezidentských voleb v USA baštou neúspěšné demokratické kandidátky Hillary Clintonové. Čeští a slovenští krajané, kteří odešli z někdejší komunistické vlasti, se ale klonili spíše na stranu pozdějšího republikánského vítěze Donalda Trumpa. V rozhovoru s ČTK to řekl farář Antonín Kocurek, který každou neděli vede v newyorské čtvrti Queens české bohoslužby.

Domácí zpravodajství

Do ostravsko-opavské diecéze přijde pomocný biskup

ČTK / 19. 1. 2017 15:59

Do ostravsko-opavské diecéze přijde pomocný biskup Do ostravsko-opavské diecéze, která si v loňském roce připomněla 20 let od svého vzniku, letos přijde pomocný biskup. Nápomocen by měl být biskupovi Františku Václavu Lobkowiczovi, který byl ještě loni vážně nemocný a musel podstoupit transplantaci. Jméno pomocného biskupa by mohlo být známo v první polovině roku, řekl dnes novinářům biskupský vikář pro pastoraci Vít Zatloukal.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
22%
 
Ne
25%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 51)