Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Rozsudek v kauze nošení hidžábu padne 27. ledna. Soudkyně musela vykázat veřejnost z jednání

Domácí zpravodajství

Rozsudek v kauze nošení hidžábu padne 27. ledna. Soudkyně musela vykázat veřejnost z jednání

ČTK / 18. 1. 2017 15:27

Obvodní soud pro Prahu 10 dnes vyslechl závěrečné řeči v případu somálské studentky, která žaluje zdravotnickou školu kvůli zákazu nošení muslimského šátku, takzvaného hidžábu. Rozsudek vynese 27. ledna. Soud jednal většinu dne neveřejně. Jeden z přítomných si v síni nasadil motorkářskou přilbu s tím, že vyjadřuje svou víru. Soudkyně ho z jednání vykázala, načež odpůrci islámu začali pak v soudní síni zpívat státní hymnu. Soudkyně Daniela Čejková proto veřejnost po hodině jednání vykázala.

Ze světa

Trump bude přísahat na dvě bible, vlastní a Lincolnovu

ČTK / 18. 1. 2017 15:23

Trump bude přísahat na dvě bible, vlastní a Lincolnovu Zvolený americký prezident Donald Trump bude v pátek při své inauguraci přísahat na dvě bible, rodinnou bibli a originální bibli Abrahama Lincolna. Oznámila to dnes inaugurační komise.

Domácí zpravodajství

Halík: Zeman nechce papeže k uctění Lidic, ale ke kampani. Ovčáček mluví o hlasech z pekla

ČTK / 16. 1. 2017 15:46

Halík: Zeman nechce papeže k uctění Lidic, ale ke kampani. Ovčáček mluví o hlasech z pekla Papež František by podle katolického kněze a teologa Tomáše Halíka neměl přijmout pozvání českého prezidenta Miloše Zemana k uctění památky lidické tragédie. Zeman opětovně hlavu katolické církve pozval do České republiky koncem minulého týdne. Podle Halíka, držitele prestižní Templetonovy ceny a Zemanova kritika, tím prezident nesleduje uctění památky lidických obětí, ale jde mu o zneužití popularity papeže k vlastní sebeprezentaci v předvolební prezidentské kampani

Ze světa

Kostel v Hallstattu má vyhazovače selfie-chtivých turistů

ČTK / 16. 1. 2017 10:11

Kostel v Hallstattu má vyhazovače selfie-chtivých turistů Nezvyklou posilu mezi svůj personál zařadil kostel v rakouské alpské vesnici Hallstatt. Najal totiž vyhazovače, jejichž úkolem je při pohřbech a svatbách zabránit ve vstupu turistům dychtícím pořídit si během soukromého obřadu selfie s pomocí fotoaparátu na tyči. Informoval o tom dnes zpravodajský server The Times.

Ze světa

Palestinec Abbás se sešel s papežem. Kritizoval záměr přemístit americkou ambasádu do Jeruzaléma

ČTK / 16. 1. 2017 0:42

Palestinec Abbás se sešel s papežem. Kritizoval záměr přemístit americkou ambasádu do Jeruzaléma Jestliže nastupující americký prezident Donald Trump uskuteční svůj záměr a přemístí americkou ambasádu v Izraeli z Tel Avivu do Jeruzaléma, ublíží to mírovému procesu. Po schůzce s papežem Františkem to v sobotu řekl předseda palestinské samosprávy Mahmúd Abbás. Palestinský vůdce zároveň ve Vatikánu otevřel novou ambasádu své země.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
22%
 
Ne
24%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 50)